Следва

Третият кралски наследник ще се появи по необичаен начин

Кръвни връзки: Елиза и Андре Токев vol.1

Заедно вървите и виждате как можете да си помогнете...

Celebrities преди 6 години

Елиза и Андре са от онези семейства, които ни напомнят на коледен филм. Пълен с любов и разбирателство, подкрепа и приятелство. Онези семейства, които безусловно се подкрепят и вадят най-доброто от себе си.

Тя! Казва се Елиза, на 22. Зодия Близнаци. Синеока и къдрава. Ужасно харизматична и още по-умна. Талантлива актриса, завършваща образованието си по актьорско майсторство в НБУ. Изпълнена с живот и безкрайни креативни идеи, готова за изпитания и приключения. За нея може да се каже, че е дете на света, което тепърва ще покорява своите върхове.

Той! Андре Токев. Баща, готвач и основател на "Асоциацията на готвачите в България". Добре познат от "Master chef", където се превъплащава в ролята на строг, но справедлив ментор, а и със своя небезизвестен и изключително вкусен ресторант "Andre". Родител за пример и естет по природа.

Те! Двамата заедно отварят преди месеци иновативно, креативно, цветно и адски готино арт пространство с името "Old is new", локализирано на ул. "Ангел Кънчев" 18, точно под една симпатична табела, изобразяваща пясъчен часовник. Концепцията на името тръгва от разликата в поколенията между него и нея - old is new, a часовникът изобразява, че влезеш ли, времето спира. Така се породи и нашият интерес към тях, поискахме да знаем повече...


V.S: Откъде тръгна цялата идея?
А:
По принцип хората си мечтаят да имат ресторант, а аз си мечтаех за купонджийски бар, кръчма или бистро. Един ден Елиза ме покани в едно заведение да го видим, идеята беше да стане малко рокаджийско място. Впоследствие тя се включи много активно в направата и предложи вместо бар, да го направим арт пространство. Видях как й светят очите. Казах си, че тя е креативна и й се отдават тези неща. Наследила го е от майка си, която вкъщи създава страхотен уют. Стана уникално, а и ползвахме специални сантиментални елементи, свързани с нашата история. Част от нещата тук са от майка ми, баща ми, баба и дядо. Елиза постоянно имаше нови идеи: “Стига с твоите известни и познати лица, аз искам да дам път на младите. Искам нови лица, които ще ни помагат с креативните идеи, фотографии, рисунки и т.н.”. Оставих това изцяло на нея, а аз помагах за професионалното развитие на нещата - как да функционира едно заведение и менюто. Тя е много добър дегустатор още от малка. Беше кулинарният ми критик. Не знам дали е наследствено, но може едно ястие го дегустира и да каже всички аромати и съставки в него.

Е: Тук освен ресторант, бар, кафе и галерия, искаме да бъде един вид и място за изява на млади артисти във всеки аспект. Мечта ми е да видя едната зала цялата обрисувана. Който иска да дойде да нарисува нещо, е добре дошъл. Всичко е ръчно направено. В коридора примерно фотографиите са на хора, които се включиха в изграждането на бара. Аз съм благодарна, че баща ми даде възможност за едно такова пространство, за такъв тип хора и различните виждания. Научила съм от него, че колкото повече даваш шанс на хората, толкова повече те очароват.

V.S: Какво научихте един от друг?
А:
Както при всеки родител, за него детето си е дете и иска да го глези. Аз съм по същия начин, но също си имам и родителско его. Не бях свикнал тя да ми казва как трябва да направя нещо. Постепенно обаче разбрах, че започвам да научавам много нови неща, защото тя ме актуализира с какво става на новия пазар. Усетих, че мога да извлека много позитиви и да науча много нови неща. Аз обичам да търся постоянно и да се уча, специално в кулинарията. Елиза ми показа, че много неща се променят и аз трябва да се променя. Аз съм старата школа, една баварска естетика, да речем - ред и дисциплина, но тя ми показа, че може и по друг начин, с креативно мислене. Това ми помогна да се променя позитивно и мисля, че симбиозата между old and new се получи.

V.S: Откъде дойде идеята с пясъчния часовник?
Е:
Една вечер го сънувах. Това е пространство, където времето не съществува. Донякъде го създадохме като cо working ресторант. Да дойдеш да работиш, да си вършиш някакви неща през деня и същевременно да е съчетано с хапване. Имаме неделни акустични вечери, това ми е много приятно, защото даваме шанс на хора от Академията, които са артисти, да се изявят тук.

V.S: Разкажете ни за менюто.
А:
Ние много обичаме качествена “street food” . В България тя има лош имидж и искахме да променим това. Усетихме, че хората идват тук да хапват хот-дог, което беше първоначално идеята. Имаме 4-5 различни вида: хот-дог с дип от чили кон карне, бостънски хот-дог, баварски хот-дог, такъв с наденица и гулаш. Месото е приготвено специално за нас.

Е: Има и азиатско влияние. Пътувах април месец до Синагапур и ми се прииска техните трендове да ги вкарам в България. Отидох там за удоволствие и да се заредя с нови идеи, особено за храна. От малка съм свикнала - отиваме на екскурзия и всичко, което се прави, е да се яде, да се изследва местната храна, което е много интересно като изживяване, защото така опознаваш културата, а и, ако се замисли човек, това, без което няма как да съществуваш, е храната.

V.S: С какви трудности се сблъскахте?
Е:
За някои неща е трудно в България. Имах много идеи в началото, които не успяха да се резлизират. Например исках ниски маси за хранене, които не се приеха добре. Необходими бяха компромиси и се учех на това през целия процес. А пък в началото си казвах “няма, те ще се научат на това, което аз предлагам”. Но осъзнах, че понякога не е правилно. Мога да кажа, че се сблъсках със себе си, и с много други неща. По принцип от 16-годишна се занимавам с актьорско майсторство, просто мен това си ме влече, това ми е мечтата и то продължава да е в мен. Това място тук беше новост за мен.

V.S: Как виждаш своята реализация, план, концепция?
Е:
На мен ми е интересно да се занимавам с концепции за заведения. Тази година завършвам, иска ми се да започна нещо лично мое, но може би на по-късен етап, защото виждам, че за момента трябва да бъда в това пространство, на това място. Осъзнах и че едното може да бъде професията, от която си изкраваш хляба, а другото да ти доставя удоволствие. Не съм готова да изразявам себе си само като артист , това е малко егоистично.

A: Приличаме си в много неща, аз хобито го превърнах в професия. Учех в различни страни, говорех 5 езика, всеки очакваше от мен да се занимавам с филология, но аз предпочитах да готвя, това ми беше най- лесно, но не спирам да търся и други неща, както Елиза прави.

V.S: Какво е чувството да работите заедно?
Е:
Има един етап, в който вие сте по-скоро екип. Заедно вървите и виждате как можете да си помогнете.

А: Естествено, ако се разбирате, защото ако го няма това разбиране, получава се нещо съвсем различно.  


Убедени сме, че вече ги харесвате не по-малко от нас, затова очаквайте продължението утре >>>

Кръвни връзки: Елиза и Андре Токев vol.2

Ул. Ангел Кънчев 18
1000 Sofia, Bulgaria
088 830 9933

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.