„Не вярвам в идеята да правим модата сложна“ & още от Фиби Файло

„Не вярвам в идеята да правим модата сложна“ & още от Фиби Файло

В няколко от немногобройните интервюта на Файло откриваме и 11 на брой цитата, които отразяват напълно работата и живота й...

Вече бившият креативен директор на Céline, Фиби Файло, е своеобразна медийна енигма – рядко дава интервюта или публични изявления, можем да открием всичко на всичко десетина нейни фотографии в интернет пространството и познаваме някаква си teeny-tiny част от част от личния й живот. За сметка на това работите й са широко разпознаваеми. За десет години на поста си успя да направи не само дизайните си, но и самият клиент на Céline, забележим от разстояние.

Още през декември стана ясно, че Файло и цялата й минималистична естетика, напускат френския бранд, а преди броени дни се обяви името на заместника й – Еди Слиман.

Семплите, изчистени линии и неутралната цветова палитра, които се превърнаха в запазена марка за Файло и Céline, може би няма да присъстват на moodboard-а на Слиман с цел да се разграничи от предшественичката си, но завинаги ще останат част от творческото наследство на дизайнерката в Céline.

В няколко от немногобройните интервюта на Файло откриваме и 11 на брой цитата, които отразяват напълно работата и живота й:

„Жените трябва да имат богат избор и трябва да се чувстват добре в това, в което са облечени.“

„Искам а показвам същността си чрез дизайните си и да остана доколкото се може анонимна извън индустрията.“

„Намирам посредствеността за трудна. Намирам цялата тази сфера за трудна.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.