Следва

Българският илюзионист Веселин Долмов-Арсен на една сцена с най-добрите в света

Кръвни връзки: Елиза и Андре Токев vol.2

Нас ни блазнят места, които не са "обработени".

Celebrities преди 6 години

Вчера ви сервирахме гореща порция "поверително от кухнята" с chef Андре Токев и неговата прекрасна дъщеря Елиза. Поднесохме обаче само основното и оставихме десерта за днес. Ето го.


V.S: Андре, с какво Елиза те прави горд?
А:
На 17г. участва в един много успешен български филм. Играеше ролята на внучката на Татяна Лалова .

Е: Този филм беше предложен за Оскар.

А: В Израел беше много нашумял. Рекламата, която се разпространяваше там, беше точно моментът, в който Елиза се разплаква.

V.S: А ти, Елиза?
Е
: Като малка съм слушала много, но чак сега схващам, че той е сменил мисленето на един цял народ по отношение на храната. Да ги накараш да опитат един продукт без да ги е страх. Също така той е и жури на състезанието за топ готвачи Bocuse d’Or. Това е страхотно. Винаги е казвал, че е мечтал да се състезава, но това да е жури е дори по-голяма награда.

V.S: Какво научихте от цялото приключение?
Е:
Може би най-важното, което научих, е търпението.

А: За нас е важно да създаваме нещо и то да е качествено. Елиза тук вложи не само сърце, а и много душа. Нея не я интересуваше колко време ще отнеме. Тя искаше да създаде място, в което хората да се забавляват. Принципно такава ни е нагласата на цялото семейство. Моята съпруга създава такава атмосфера вкъщи и в другите ресторанти. Аз смятам, че съм допринесъл много за развитието на българската кухня. Влагаш много, но след това получаваш много. Емоцията е невероятна. Мисля, че ние сме на този свят да получаваме и създаваме позитивна енергия. Вчера, като се прибирах към вкъщи от ресторанта, беше натрупал много сняг. Почувствах се като малко дете, идваше ми да си играя в снега и да се забавлявам. С възрастта започваш да се наслаждаваш на тези емоции, защото когато създадеш кариера, те се губят и остават на заден план. Хората трябва да се забавляват. Точно това иска Елиза да постигне. Дали ще сервираш виното отляво или дясно е без значение. За мен е важно да си седнал с приятели на една маса, да се наслаждаваш на храната, на хубавите напитки и това, което преживявате заедно.

V.S: Малко за другия ви ресторант, “Andre”?
А:
Той е гурме ресторант, така да го наречем. Концептуална кухня, авторска. Преместихме го наскоро на ул. "Хан Крум". В една стара къща с много история, паметник на културата. Точно такова място издирвахме. Искахме пак история. Ние правим неща, които ни създават удоволствие. Слагаме храна в менюто, която на нас ни харесва. Когато отиваш на гости при някого, той те посреща с неговите неща, които прави най-добре, за да те впечатли. По същия начин и ние подбираме храната в нашата кухня и в двете заведения.
Елиза е убедена в тази идея не на сто, а на хиляда процента. Ние мислим еднакво и се познаваме добре. Аз винаги заставам зад нещо, в което съм убеден. Дори и на клиентите да не им хареса, няма проблем. Когато отидеш на гости, посрещат те с ракия, например, човекът я е държал 20 години заровена в земята. Ти пробваш, не ти харесва, но важна е емоцията, да усетиш това, което човекът е направил.

V.S: Какво в крайна сметка е най-важното от важното?
А:
Важното е да покажеш своя облик, своя начин на мислене и хората, които идват да се чувстват приятно. Това е толкова проста и семпла философия.

Е: Разбира се, има много неща, които исках да се случат по друг начин. Когато влязохме тук за пръв път беше покъртително, нищо общо със сега. Аз създадох от нищо нещо. Беше предизвикателство, а това винаги ни гъделичка. Това не е като някой да ти даде план, бюджет и да ти каже действай и ти да го направиш перфектно. Нас ни блазнят места, които не са обработени.

V.S: А най-важното в живота като цяло?
А:
Вчера бях на лекция и им казах: Хора, не можете да достигнете перфектното, кое е перфектното? Няма такова нещо. За едни хора едно е перфектно, за други - друго. Затова всеки трябва да изживява своите собствени виждания и да ги защитава, както ние правим със заведенията. Ние се изживяваме чрез тях, показваме това, което мислим и хората, на които им харесва, се забавляват. Аз се повтарям, но това е цялата концепция.

Е: Въпросът е да се чувстваме добре. Живеем в много забързано ежедневие. Налагат ни се тенденции от различните медии, социалните мрежи и т.н.. За да можеш да съществуваш в този свят, ти все пак трябва да навлезеш в тези тенденции, но понякога това те задушава, а ти искаш да се отпуснеш. Дето се вика чисто гол да си наблъскаш бургер в устата. Човек трябва да се наслаждава на малките моменти.

А: Когато бяха малки, през седмица или един път в седмицата си правехме “бургер вечер” с един голям бюфет и се наяждахме много, това беше най-сладкото, най- хубавото нещо.

Е: Всичко е в малките моменти. През годините така се случваше, че той пътуваше из целия свят и беше много зает. Дори и един път в седмицата да сме имали време заедно, ние го правехме както трябва. Има семейства, които имат по седем дни в седмицата и не знаят какво да ги правят или не искат. Хората трябва да се научат, дори и да имат само 30 минути, да ги използват качествено.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.