Кръвни връзки: Елиза и Андре Токев vol.2

Кръвни връзки: Елиза и Андре Токев vol.2

Нас ни блазнят места, които не са "обработени".

Вчера ви сервирахме гореща порция "поверително от кухнята" с chef Андре Токев и неговата прекрасна дъщеря Елиза. Поднесохме обаче само основното и оставихме десерта за днес. Ето го.


V.S: Андре, с какво Елиза те прави горд?
А:
На 17г. участва в един много успешен български филм. Играеше ролята на внучката на Татяна Лалова .

Е: Този филм беше предложен за Оскар.

А: В Израел беше много нашумял. Рекламата, която се разпространяваше там, беше точно моментът, в който Елиза се разплаква.

V.S: А ти, Елиза?
Е
: Като малка съм слушала много, но чак сега схващам, че той е сменил мисленето на един цял народ по отношение на храната. Да ги накараш да опитат един продукт без да ги е страх. Също така той е и жури на състезанието за топ готвачи Bocuse d’Or. Това е страхотно. Винаги е казвал, че е мечтал да се състезава, но това да е жури е дори по-голяма награда.

V.S: Какво научихте от цялото приключение?
Е:
Може би най-важното, което научих, е търпението.

А: За нас е важно да създаваме нещо и то да е качествено. Елиза тук вложи не само сърце, а и много душа. Нея не я интересуваше колко време ще отнеме. Тя искаше да създаде място, в което хората да се забавляват. Принципно такава ни е нагласата на цялото семейство. Моята съпруга създава такава атмосфера вкъщи и в другите ресторанти. Аз смятам, че съм допринесъл много за развитието на българската кухня. Влагаш много, но след това получаваш много. Емоцията е невероятна. Мисля, че ние сме на този свят да получаваме и създаваме позитивна енергия. Вчера, като се прибирах към вкъщи от ресторанта, беше натрупал много сняг. Почувствах се като малко дете, идваше ми да си играя в снега и да се забавлявам. С възрастта започваш да се наслаждаваш на тези емоции, защото когато създадеш кариера, те се губят и остават на заден план. Хората трябва да се забавляват. Точно това иска Елиза да постигне. Дали ще сервираш виното отляво или дясно е без значение. За мен е важно да си седнал с приятели на една маса, да се наслаждаваш на храната, на хубавите напитки и това, което преживявате заедно.

V.S: Малко за другия ви ресторант, “Andre”?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.