Следва

Low budget: Любимата евтина козметика на звездите

Makeup Trends: Розовото е новото черно!

Pink, bling-bling...

Face преди 6 години

Розов грим на очите - потенциaл за нова тенденция? Дали розовото е новото черно?

В нощта на SAG наградите няколко актриси се появиха на червения килим, гримирани в розовотата гама.

Елизабет Мос на наградите SAG

Знаем, че идеята за pinky клепачи леко ви напряга, за това помислихме за вас и подготвихме няколко съвета:

1. Не се страхувайте от ефекта на оплакани очи, поетично оцветени в сълзи. Ако това ви притеснява, достатъчно е да начертаете линия с контрастен молив - черно, синьо, кафяво. Розовото няма повече да засилва фокуса върху измислените плачещи очи, а ще акценира формата на окото.

2. За розовия грим, мейкъп артистите препоръчват използване на розови нюанси, натрупани върху студен подтон. Този трик отново помага да се избегне ефектът на изморени очи. Но ако искате топли и корални нюанси, разбира се, никой не забранява.

3. Розовите нюанси в грима подчертават зачервяването на кожата като купероза или възпаление. Бъдете готови за това и прикрийте с плътен слой коректор, изразяващ само червеникаво-розовите нюанси на грима.

4. Търсите по-смела визия? Жестоко ще изглежда комбинацията от бургундско червило и розови сенки. Елегантно, далеч от скучното и доста модерно. Монохромен и атрактивен грим в розови нюанси.

5. Ако търсите розов цвят, който да носите на работа, изберете нюанс, който е сравнително чист. Той дори може да бъде по-ярък, но го нанесете леко и ненаситено с ръка. Леко измитото розово е по-подходящо за офис, отколкото гигантски правоъгълник от тъмнокафяви тонове на клепачите.

А малките помощници в безупречната ултра тренди бонбонена визия са:

Сенки за очи M.A.C 31 лв.
Сенки за очи Inglot
Сенки за очи Dior 58 лв.

 

More Face