Следва

SOHO представя дебютната изложба на авторката, криеща се зад чудатите същества на Leni’s Lines

Метрополис открива новия сезон с Heroes Total

Heroes Total на Метрополис е едно от онези събития, които трябва да се изживеят задължително.

Music преди 6 години

На 17.02 Метрополис открива новия сезон с първото си парти от любимата на техно феновете поредица Heroes Total. То ще се проведе в Интер Експо Център и ще събере четирима наистина “Тотални” артисти, които заедно с диджеите от движението отново ще пресъздадат неповторимата атмосфера на магията Метрополис.

Първият от тях е Жулиан Жевел. Звездата му изгрява през 2007, когато дебютното му парче „Air Conditionne” се превръща в огромен хит и разбива класацията по продажби в Бийтпорт. През 2010 подписва договор с два престижни лейбъла – Cocoon на Свен Ват и Plus 8 на Ричи Хотин, като непосредствено след това издава и дебютното си EP “Color”. От тогава до сега, френският диджей има зад гърба си 12 EP-та за най-престижните техно лейбъли в света. Разбира се, най-голямата му популярност идва с “връзката” му с шведската техно машина Адам Беер и неговия Drumcode. Продуцентските му качества се оценяват подобаващо и от колегите му – Жулиан е ремиксирал повечето от звездите на електронната сцена, между които са Моби, Дедмаус и Пит Тонг. Неговите фантастични участия на Метрополис и характерното му мелодично техно бързо го направиха едно от най-чаканите имена у нас.

Когато стане дума за произхода на техно музиката, всеки почитател би казал, че тя произлиза от Детройт и Чикаго в края на осемдесетте години на миналия век. Модерната вълна бързо залива Щатите и почти веднага се разпространява и в Европа.

Огромен принос за европейската техно сцена имат и следващите гости на Heroes Total – шотландското дуо Слам. През 1986, Стюърт Макмилан и Орд Мийкъл се запознават, а тяхното приятелство прераства в емблематично партньорство вече три десетилетия. През 1988, повлияни от новаторската музика, те създават Slam. Не след дълго дуото получава резидентство в няколко от най-големите клубове в Глазгоу. През 1991, заедно с Dave Clarke създават лейбъла Soma Quality Recordings. За своята 30 годишна история Slam са вдъхновили поколения диджеи. С многобройни албуми, EP-та, лайв сетове и радио шоута, те са едни от ветераните, които и до ден днешен не спират да разширяват границите на техно музиката. Последен, но не и на последно място, ви представяме любим “резидент” на Метрополис, един от най- оригиналните електронни артисти и посланик на българската електронна сцена по света – KiNK. Заради своята страст към музиката и невероятния си талант, Страхил Велчев до момента е обиколил най-важните световни клубове и фестивали и то няколко пъти. Започвайки своята кариера в София, той започва да концертира в чужбина, без помощта на лейбъл и мениджър, само с изключителните си умения да използва електронните инструменти, на които свири. Не случайно, последните годин той е избран за най – добър изпълнител на живо в може би най-престижната класация за електронна музика – тази на Resident Advisor.

More Music