Следва

На Джъстин Трюдо чорапките

FreeRun Bulgaria и Area 52 стартират първата freerun и паркур академия за начинаещи

Водещата паркур организация Freerun Bulgaria и най-големият батут парк у нас Area 52 стартират първата freerun и паркур академия за начинаещи. Тя ще осигури най-високото ниво обучение за всички, които искат да направят първите си стъпки и салта в екстремните градски спортове...

All About Life преди 6 години

“Батут паркът е идеалното място за старт в основите на freerun и паркур.” – казват от Freerun Bulgaria. “До момента винаги сме тренирали в специално оборудвани зали и в градска среда, но и на двете места се изисква някаква подготовка. Сега приветстваме онези, които искат да усвоят основните движения, превъртания, трикове и салта. Когато базата е поставена правилно в безопасна среда, развитието може да продължи много по-бързо”.

Фрийрън и паркур са спортове от ново поколение, които в последните години се радват на значителен интерес в цял свят. Това “свободно бягане” е приспособено към естествената за съвременния човек градска среда. В паркур без излишни движения се постига по-бързото преминаване на дадено трасе или препятствия. При фрийрън на фокус е по-ефектното преминаване на трасето - със салта и поредици от ефектни ваултове. Затова и не е чудно, че добре оборудваните батут паркове са идеалното място за поставяне на основите в спорта.

“Щастливи сме, че сме част от създаването на нови традиции в двете дисциплини тук, в България. Заедно с Area 52 ще направим паркур и freerun по-достъпни за всички начинаещи. Паркът позволява голямо разнообразие от упражнения, които да подготвят ентусиастите за реалната градска среда” – обещават Freerun Bulgaria.

Преподаватели в Area 52 Academy ще бъдат едни от най-добрите “freerunner-и“ в страната. Тренировките са разделени на 2 групи от по 20 човека – начинаещи и напреднали. Минималната възраст за участниците е 10 години. Процесът включва специфична загрявка, различни упражнения във всички части на парка, стречинг и време за въпроси към треньорите.

Area 52 Academy се провежда всяка сряда за 1 астрономически час, струва 15 лева, като съществуват и опции за пакетни абонаменти. Тъй като местата за тренировките са ограничени, предварителната резервация е препоръчителна.
 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.