PRINT SCREEN COPY: Самостоятелна изложба на Мариян Ценов

PRINT SCREEN COPY: Самостоятелна изложба на Мариян Ценов

Галерия ЕТЮД
ул. Цанко Церковски 34 /площад Журналист/, София
 

Галерия „ЕТЮД“ има удоволствието да ви представи самостоятелна изложба на един артист, изявяващ се в полето не само на визуалните изкуства, но и на движенческия пърформанс – Мариян Ценов. Експозицията, носеща заглавието “Print screen copy, ще бъде открита на 3-ти февруари в столичната галерия Етюд (ул. Цанко Церковски 34). С тази изложба авторът представя концепцията си чрез трансфериране на натрупани идеи и образи, попаднали в зрителното му поле. Едно пресъздаване на смисли, базирани върху видимото, които от виртуално-компютърното пространство се насочват към сетивно-менталното.

В ИЗЛОЖБАТА ще се представят широкоформатни принтове без рамки, като по време на откриването ще се проведе и своеобразен експеримент. Присъстващите зрители ще могат да разглеждат изображенията само чрез външен светлинен източник (фенерче или собствено мобилно устройство). Всеки дошъл на откриването на изложбата ще може да си вземе принтове – по негов избор, които ще са поставени на стените в пространството на галерия Етюд.

Ето и самата концепция на художника за неговата експозиция:
„Кога и как приемаме видимите неща за даденост, за
интерпретирано преповтаряне, за визуална тавтология?
В предстоящата изложба няма да се търсят отговори на подобни въпроси.
Те са основата, която се премахва в търсене на смисли, базирани върху видимото, които от една реалност преминават в друга. Подобно на тази призма „Това видях – Това ще видите“ се натрупват изображения копирани като копиране на видимото в собствената му буквалност. В този своеобразен трансфер на изчерпани идеи и намерения се заемат фрагменти регистриращи преходното в неговата преходност. Всичко попадало в зрителното поле на автора се размива в несъзнавано, аутсайдерско преживяване, в непрекъснат процес на преповтаряне.“

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.