Следва

Shame БЛИЦ: Пламена Гиргинова

Големите любовни истории: Челентано и Мори – È amore!

54 years and still counting…

Celebrities преди 6 години

А казват, че любовта трае само три години… Не и тази между небезизвестната италианска двойка Адриано Челентано и Клаудия Мори.

Двамата артисти, достатъчно интересни сами по себе си, поемат по общ жизнен път и започват да пишат любовната си история през 1964г. История, вълнуваща до ден днешен.

Като всяка голяма любов, и тази си има своето странно начало – любимото италианско дуо се запознава на снимачната площадка на Uno strano tipo (One Strange Type, 1964), но любовта съвсем не се появява от пръв поглед. По това време Клаудия е същинска звезда с безброй обожатели. На не по-малко внимание се радва и Адриано – причудливата му визия в комбинация с невероятния му глас действа като опиат за жените. Където и да се появи, размеква коленете и пленява сърцата за нежния пол без изключение… докато не среща бъдещата си съпруга. Видимо незаинтересована от присъствието му или от какъвто и да било контакт с него, Клаудия ранява жестоко мъжкото му музикантско его, а това само амбицира Челентано в печеленето на вниманието й.

Адриано е твърдо решен да спечели сърцето на недостижимата красавица, въпреки мнението й, че поведението му граничи с налудничаво. След редица неуспешни опити да събуди интереса й, съдбата се обръща в негова полза и Клаудия неволно причинява инцидент с оборудването на снимачната площадка, при който жертва се оказва самият Адриано. Притеснена от случилото се, Мори държи да се извини и реваншира за нанесената щета, което само радва настойчивия й любим.

Изиграл добре картите си, Челентано печели сърцето на Клаудия и двамата набързо стават любима двойка на италианската публика. Мори признава, че дори след началото на връзката им, тя все пак не приема отношенията им напълно сериозно, поради симпатичната лудост на половинката си. За Адриано обаче нещата са сериозни или поне по-сериозни от всички други предишни връзки.

Като доказателство за силната си любов, италианецът използва сцената и прави емоционално признание на любимата пред многобройната публика след неин концерт. Това е и моментът, в който Мори разбира каква важна роля действително заема в живота на Адриано. Двамата сключват брак една година след запознанството си, типично в техен стил – в три часа през нощта, за да може интимната им церемония да не бъде прекъсната от любопитните папараци.

След церемонията, Клаудия за кратко се оттегля от сцената, за да се съсредоточи върху семейството. Фамилията Челентано се разраства с появата на три деца - Росита, Джакомо и Розалинда.

Като при типична италианска любовна история и тук не липсва драмата – оказва се, че на Адриано му е трудно да удържи на настоятелните обожателки, което довежда до няколко изневери от негова страна. Най-голям проблем създава аферата на изпълнителя с Орнела Мути, която успява да раздели семейството за кратко. Впоследствие Клаудия намира начин да прости на Адриано и му позволява да се завърне в семейното гнездо. Бракът им успява да устои на препятствията и връзката им постепенно се заздравява, доказвайки колко е силна любовта им. 

Интересът към връзката им не стихва и след повече от половин век съвместен живот, но Челентано и Мори държат на личното си пространство и живеят далеч от светската суматоха.

Може ли това да е рецептата им за успешен брак? Не знаем, но в едно сме сигурни – големите любови не съществуват само между кориците на дебелите книги и в големите киносалони. Адриано и Клаудия са живото доказателство.


 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 18 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 15 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.