Следва

R.I.P Ингвар Кампрад: Няколко факта, които не знаехте за създателя на IKEA

Любовен Зодиак: ОВЕН

Уникалната характеристика на зодиакалните знаци…в любовта!

Astro преди 6 години

ОВЕН (21.03 – 20.04)

Как обичат

От най-ранна възраст Овните са склонни да се влюбват страстно и безразсъдно. Те са много емоционални и често това взима превес над всичко останало. Когато се увличат по някого, това за тях се превръща в център на цялостното им внимание. Това обаче ги кара често да не могат да направят разликата между мимолетните тръпки и истинското влюбване. Овните не са лицемерни, дори напротив – те са отдадени на партньорите си, вярвайки в искреността на чувствата си към тях, независимо колко дълго продължават те. Затова често вниманието им бива задържано седмица, месец, година – до следващото „голямо влюбване“, като всичко предишно им се струва като една голяма лъжа или стара история, към която не се връщат.

През първата половина на живота си много от Овните преследват по-скоро количеството, а не качеството. От секса се радват повече на похвалата, отколкото на личното си удовлетворение.
Когато преживеят повече неща в живота си, те вече започват да гледат малко по-реалистично на нещата, отдавайки значение на ценностните и стойностни фактори, а не на преходните, мимолетни явления.

Как да ги обичаме

Ако сте обикнали човек, роден под знака на Овена, то той често ще ви изкарва извън нерви. Това е така, защото за Овните нищо не е по-добре свършено от това, което те сами са направили. Вие винаги ще бъдете „по-лоши от него“. Овните предпочитат да доминират и контролират всичко и всички около тях. Това е и причината партньорът Овен да иска да се меси във всяко ваше действие, въздишайки: „Всичко трябва да оправям след теб!“.

Техниката е да бъдете по-търпеливи с този зодиакален знак. За да можете да проявите мнението си или да предложите вашия начин на действие, то трябва да го направите спокойно, без да заявявате нещо категорично и заповедно. В противен случай Овенът ще заеме отбранителна позиция. Ако направите това, то той ще види, че и вие умеете да се справяте със ситуациите и че също имате добри идеи. Така Овенът ще започне да ви се доверява повече.
Ако сте страстно влюбени в Овен, ще трябва да се научите по-рядко да се позовавате на разума си и да се отдавате на поривите си, независимо колко безразсъдни да ви се струват те. Рационалното мислене и анализирането на всичко убива емоцията в тях. Затова, когато имате Овен за партньор, пригответе се за приключения, силни желания и емоции.

Що се отнася до секса, Овните обичат да фантазират. Много често обаче фантазиите надделяват над реалността за тях, което ги кара да имат неосъществими представи и очаквания в тази насока. Те не правят много компромиси и са категорични в това, което искат. Затова често любовта с Овен е бурна и разрушителна.

Овните трудно приемат критики, а дори когато осъзнават, че има определен проблем, те предпочитат да мълчат, сякаш той не съществува. По този начин те смятат, че ще се справят с него. Уви, подобни действия само допринасят за да се разпалят големи кавги. За Овена е лесно да каже какво не е наред в другия, но трудно признава собствените си грешки. В споровете Овните често се изказват прибързано, тъй като се водят по-скоро от страстите си. Ще се случва така, че да не могат да ви дадат конкретни аргументи защо застават на определена позиция. Разбира се, сред тях също има изключения, но по-голямата част от Овните остават подвластни на ирационалното в тях.

Как се разделят с партньора си

За Овните не съществува фактор, който те да сметнат, че не могат да променят. Това, разбира се, води до огромни проблеми. Вместо да признаят другостта в личността на партньора си, те се опитват да го променят. Това те самите си обясняват като помощ – когато Овните се опитват да ви променят, те смятат, че се опитват да ви помогнат, като ви усъвършенстват. Но този тип конструктивизъм, колкото и да е полезен в личен аспект, той е изключително болестотворен, когато е отнесен до друга персона. Едно е човек да се опитва да подобрява себе си, друго е да отрича същностни черти на човека срещу себе си и, нещо повече – да се опитва да ги промени или отмахне напълно.
Възможно е да бъдете напълно различни, но Овенът ще си каже: „Ще поправим това!“. Той няма да сметне за редно да си признае, че може би го делят твърде много различия с някого, че да продължат отношенията си.
Важно е Овните да разберат, че не всичко може да бъде променено. А и няма необходимост от това. В любовта трябва другият да се обича заради това, което е, а не защото можем да нанесем съответните „подобрения“ по него, моделирайки го по собствен образец.

Овните не преживяват толкова тежко разделите си. Те търсят в партньора си приятел, любовник и съратник. Когато това не се получава, те започват да поемат контрол върху партньора си, докато той на практика „се самоизгони“ от тези отношения. Във връзката с Овен има постоянна нужда от доказване пред тях, което може да бъде изтощително.
Когато се стигне до раздяла, Овенът бързо съумява да изгради нов живот. Той не обича да се самосъжалява, да страда дълго и да драматизира, плачейки на пода в кухнята. Напротив, той се взема в ръце и си казва, че няма да се предаде. Безсилието не му се харесва, поради което той се опитва да запази само скъпите и хубави спомени с партньора си, продължавайки напред. Някои от Овните зачеркват дори и тези спомени, отново с оглед на това да продължат напред по-бързо.

Малко хора могат да намерят общ език с трудни характери, каквито са Овните. Но случи ли се да спечелите Овен, то той ще ви се отдаде напълно и ще видите всичките му положителни качества, които ще ви накарат да забравите за всички останали негови досадни изисквания.
Но определено любовта с Овен не е за всекиго!

More Astro