Следва

Pre-Fall 2018: Hermès

Spring 2018 Couture: Най-добрият Recap

All things wild and wonderful…

Runway преди 6 години

Освободено, фантастично и over-the-top настроение се настанява в и иначе приказния Париж за Седмицата на висшата мода – едно от малкото мероприятия в модния календар, които малко или много са успели да останат верни на бляскавата си същност. Присъстващите са редактори, купувачи и ексклузивни клиенти; презентациите са интимни, а колекциите са на предела на артистичната екстремност както в концепцията си, така и в реализацията.


Valentino Пролет/Лято 2018 Couture

Току-що изминалата Haute Couture Week ни направи свидетели на същинска експлозия от цветове при Maison Margiela и Valentino. Презентацията на Valentino откри модел с огромна синя шапка с периферия в комбинация с отровножълто обемисто копринено палто. По време на ревюто се прокрадваха богати, добре съчетани флорални мотиви в патрициански нюанси и дълги, феерични рокли, присъщи на истинска богиня.


Maison Margiela Пролет/Лято 2018 Couture

При Margiela креативият директор Джон Галиано, държи всички присъстващи да включат камерите си на режим със светкавица, осветявайки неоновата вълна от модели на дефилето. Ретро-футуристичните силуети, „хипер“ цветовете и PVC материите само подчертават вдъхновението за колекцията – технологии и хаос.


Schiarparelli, Jean Paul Gaultier, Victor & Rolf Пролет/Лято 2018 Couture

Ексцентричността не отсъства и при Schiaparelli, Gaultier и Victor & Rolf.


Givenchy, Armani Пролет/Лято 2018 Couture

При Givenchy и Armani Prive моделите са доста по-традиционални (до колкото може да бъде Висшата мода) откъм палитра и силует. Armani Prive презентира пълна гама от елегантни костюми с плавен преход от неутрални към по-светли тонове, докато Givenchy показва модерен прочит на класическите кройки, фокусирайки се върху монохромната гама.


Chanel, Giambattista Valli, Christian Dior Пролет/Лято 2018 Couture

Като три от най-очакваните презентации на Haute Couture Week, Chanel, Giambattista Valli и Christian Dior не разочароваха никого. Polka dot елементите, перата и черно-белите графически елементи във визията на Мария Грация Кюри са red carpet мечта, каквито са и творенията на Giambattista Valli. Основната разлика в двете колекции се явява от богатата цветова гама, която наблюдаваме при Valli. Класическият за Chanel туид, отстъпва място на дантелени материи и блестящи елементи по средата на ревюто, за да разкрие една по-класическа женствена визия.


Ellery Пролет/Лято 2018 Couture и Ready-to-wear Есен/Зима 2018

Дебютиращ на Седмицата на висшата мода, австралийският дизайнер Ким Елъри презентира комбинация от кутюр и ready-to-wear. В офциално изявление, самата Елъри казва, че се вдъхновява от женствеността като цяло и най-голямото й желание е да твори за жената, която се облича за себе си, а не просто за някого. Колекцията е своеобразен манифест на всичко най-знаково за Къщата Елъри – засилен и напълно непредсказуем обем, изобретателни приумици, богата палитра и скулптурирани силуети.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.