"Да строим мостове, а не стени" & още от сър Елтън Джон

"My gift if my song and tis one is for you..."

Елтън Джон е от публичните фигури, чиито личен живот, вътешни борби и каузи, ни вълнуват не по-малко от самото им творчеството.

Сред последните силно повлияни от сър Елтън е италианският дизайнер Алесандро Микеле, който претвори някои от най-емблематичните сценични костюми на британския изпълнител и ги "подпечата" с перлено Gucci. Резултатът в галерията горе>>>

Петкратният носител на награди Grammy съвсем наскоро обяви решението си да се оттегли от сцената с грандиозно прощално турне, планирано да приключи през 2021г., сър Елтън слага край на сценичните си изяви, но не и на кариерата си. Самият той казва, че се надява да продължава да твори до края на живoта си, ако това е възможно.

Имайки предвид интересния живот на Елтън Джон и внушителната му 50-годишна кариера, житейските уроци, които може да ни даде британецът, са безброй. Петнадесет от тях, получаваме веднага:

"По-добре е да строим мостове, а не стени."

"Не съди за картината по нейната рамка. Няма двама души, които да са еднакви."

"Да станеш човек не е лесно. Нужно е да се научиш да бъдеш такъв."

"Оказа се, че нещата около децата, от които преди бягах, като плачът, сменянето на памперсите и всичко останало, сега ми доставят най-огромното удоволствие. Тези емоции, тези изживявания те свързват по нов начин със света."

"Не взимай повече, отколкото можеш да дадеш."

"Колкото по-малко говориш, толкова повече работа вършиш."

"Всеки от нас ще има своя момент. Стига да се научим, ще калейдоскопът на живота се върти за всички ни."

"Не можеш да върнеш миналото. Не можеш да го пресъздадеш. Не можеш да го изживееш отново. Просто не можеш. И няма смисъл да опитваш."

"Изживявай всеки миг без грам колебание."

"Не можеш да спреш възрастта, колкото и да ти се иска. И всъщност не е нужно. Нужно е да се научиш да я приемаш с достойнство."

"Една бира в повече е достатъчна, за да спреш да чуваш човека срещу себе си."

"Ако хората около теб спрат да се съмняват в способностите ти, внимавай - това е истински опасно."

"Целият смисъл на този успех и известност е, че можеш да правиш различни неща за близките си, така че в и техния живот да има повече специални моменти."

"Имам партньор, имам деца, имам семейство... Това е всичко, от което един човек има нужда."

"В днешния свят има толкова омраза, толкова страх, толкова агресия... Затова аз искам да издигна любовта като знаме. Искам да покажа, че тя е единствената алтернатива. Любовта е това, което ще ни спаси."

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia