Следва

Zodiac Perfect: Червилото ЗА ТЕБ според зодията!

Spring 2018 Couture: Най-добрите бюти визии

Giambattista Valli, Schiaparelli , Victor and Rolf, Zuhair Murad, Elie Saab, Dior, Jean Paul Gaultier

Face преди 6 години

Седмицата на висшата мода в Париж е тема, която разискваме усилено още от миналата седмица, но я пренасяме и в настоящата заради цялото обаяние, което носи със себе си.

Концентрирайки се именно върху макиаж предложенията за сезон Пролет 2018-та, разглеждаме основните три тенденции, сформирали се като колаборация измежду най-изтъкнатите кутюриери и бюти професионалистите от най-висок ранг. Напълно противоположни в своята естетика, разгледаните посоки се съсредоточават или върху напълно изчистената визия, или върху силно преувеличения и драматичен вид.

Nude



Giambattista Valli и Schiaparelli


"Вдъхновението дойде от идеята за модерна, млада и безгрижна Джейн Бъркин. Това, преведено в бюти визия означава просто великолепна кожа," споделя Вал Гарланд за направения от него макиаж на Giambattista Valli.


 

"По-малкото е повече" важи в пълна сила за изборите на Valli и Schiaparelli, където чистата, подхранена и хидратирана кожа със здравословен блясък е всичко, което е необходимо за безупречен вид.


Metallic and glitter

Victor and Rolf, Zuhair Murad, Elie Saab

Подобно на прет-а-порте тенденциите, металик тоновете намират централно място и в бюти отличията за прекрачващия скоро прага пролетен сезон. С геометрична апликация на наситен в блясъка си брокат при Victor and Rolf, придаваща ново значение на диско естетиката, или пък значително по-меките златисти тонове при Zuhair Murad и Elie Saab, всички от които категорично застават зад твърдението, че металик макиажът е повече от задължителен бюти експеримент.


Graphic lines

Dior, Jean Paul Gaultier

Графичните линии сами по себе си биват разглеждани в две интерпретации. Първата, сравнително по-близка до идеята за класическо котешко око, е визията на Dior. Наподобяващата издължени пера очна линия по клепачите на моделите е главен и единствен акцент в целия line-up.

При Jean Paul Gaultier пък котешката линия е разгледана от по-минималистична гледна точка. Имайки предвид, че с колекцията си Готие отдава почит на Пиер Карден и неговото творчество, не е трудно да се досетим, че графичните линии ще са водещ мотив. Преобладаващата е форма е ясно изразеният бадем, а подобно при Dior, останалата част от визията е премерена. А визажистът зад творението, Дженифър Уейл, споделя: "От една страна е много чисто като вид, а от друга много графично."

More Face