Следва

КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „МОРСКО КАЗИНО“

Изложба на финалистите от Конкурса за съвременно изкуство на галерия „Нюанс"

6 - 25 февруари 2018г.
Откриване и награждаване – 6 февруари от 18.30 часа.

Events преди 6 години

Ще бъде представена експозиция, състояща се от работите на финалистите от второто издание на „Конкурс за съвременно изкуство"организиран от галерия „Нюанс". Този път, участници бяха изправени пред свободна и широкоспектърна тема „Newance" – игра на думи, с намек към английското „new" – „ново". На откриването на изложбата, ще бъдат обявени резултатите от втория, финален етап на журирането на конкурса, чрез които ще бъдат избрани тримата победители.

Експозиция ще съдържа множество форми, под които съвременното изкуство би могло да съществува. От проявлениета на класическа живопис, през кoлжни техники, дори до скулптурни работи, които будят асоциации за "readymade". Мецотинто – гравюрна техника, известна като една от най-сложните сред графичните такива, намира реализация в работата на един от участниците. Артисти работещи с дърво и камък, също са сред представените в рамките на изложбата.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.