Следва

Grammys 2018. Редакторите гласуват по съвест, вижте кой печели!

Стил урок на седмицата: Воалетката и висшата мода

In trend again!

All fashion преди 6 години

Воалетката като аксесоар уверено прави стъпки към своето дългоочаквано завръщане на модния подиум. С току-що приключилата седмица на висшата мода в Париж и великолепните предложения, които ни поднесе от страна на Chanel, Dior и Ralf and Russo, напълно затвърждаваме твърдението си, че воалетката е оптималният аксесоар за предстоящия топъл сезон.

При грандиозното дефиле на Chanel темата е градинско пари, изпълнено с пастелни тонове, деликатни флорални детайли и купища рози. А прецизните туидени изпълнения на Карл Лагерфелд в тоновете на дъгата са придружени освен от подчертано декорираните боти и от страхотните ретро воалетки. "Цветята и воалетките са истинският акцент при Chanel", споделя коафьорът зад изпълнението Макнайт.

Забележителната колекция на Мария Грация Кюри пък за Dior, с която тя също така категорично заявява своята позиция като подходящ криейтив избор за старата френска къща, също е подкрепена от аксесоара на момента. Със сюрреализъм на преден план, прочитът тук е малко по-различен от традиционния модел на воалетката. Всеки от разнообразните дизайни е изработен от видния майстор на шапки Стефан Джоунс и се характеризира със силует, наподобяващ по-скоро маска.

При Ralph and Russo дизайнът отново е преразгледан от по-класическата му страна, където фината мрежа е подкрепена този път от кристали. Както добре е илюстрирано, мрежата може да бъде превъзходно съчетана както със свободно пуснати коси, така и дори с тюрбан, който допринася за още по-голяма категоричност на визията.

Макар и подбраните тук визии от дефилетата да се категоризират по-скоро към тежките и подчертано вечерни визии, смятаме, че воалетката може без особени усилия да се впише и по-кежуал такива. Придружени например от някой друг edgy елемент като голямото кожено яке, чиято идея е да балансира иначе видимите крайности в стиловете, визиите със сигурност ще си заслужат стрийт стайл статуса...

More All fashion