Следва

Grammys 2018. Редакторите гласуват по съвест, вижте кой печели!

Стил урок на седмицата: Воалетката и висшата мода

In trend again!

All fashion преди 6 години

Воалетката като аксесоар уверено прави стъпки към своето дългоочаквано завръщане на модния подиум. С току-що приключилата седмица на висшата мода в Париж и великолепните предложения, които ни поднесе от страна на Chanel, Dior и Ralf and Russo, напълно затвърждаваме твърдението си, че воалетката е оптималният аксесоар за предстоящия топъл сезон.

При грандиозното дефиле на Chanel темата е градинско пари, изпълнено с пастелни тонове, деликатни флорални детайли и купища рози. А прецизните туидени изпълнения на Карл Лагерфелд в тоновете на дъгата са придружени освен от подчертано декорираните боти и от страхотните ретро воалетки. "Цветята и воалетките са истинският акцент при Chanel", споделя коафьорът зад изпълнението Макнайт.

Забележителната колекция на Мария Грация Кюри пък за Dior, с която тя също така категорично заявява своята позиция като подходящ криейтив избор за старата френска къща, също е подкрепена от аксесоара на момента. Със сюрреализъм на преден план, прочитът тук е малко по-различен от традиционния модел на воалетката. Всеки от разнообразните дизайни е изработен от видния майстор на шапки Стефан Джоунс и се характеризира със силует, наподобяващ по-скоро маска.

При Ralph and Russo дизайнът отново е преразгледан от по-класическата му страна, където фината мрежа е подкрепена този път от кристали. Както добре е илюстрирано, мрежата може да бъде превъзходно съчетана както със свободно пуснати коси, така и дори с тюрбан, който допринася за още по-голяма категоричност на визията.

Макар и подбраните тук визии от дефилетата да се категоризират по-скоро към тежките и подчертано вечерни визии, смятаме, че воалетката може без особени усилия да се впише и по-кежуал такива. Придружени например от някой друг edgy елемент като голямото кожено яке, чиято идея е да балансира иначе видимите крайности в стиловете, визиите със сигурност ще си заслужат стрийт стайл статуса...

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.