Следва

Нарисувай 1 чифт очила, вземи 2 подарък от KWIAT!

Жени в черно: Галя Петкова

Сексът, храната, работата, изкуството и още нещо...

All About Life преди 6 години

Днес ви припомняме рубриката ни "Мъже в черно", в която обръщаме внимание на всички онези интересни лица, покрити целите в татуси, и ви представяме първата ни "Жена в черно"...

Галя Петкова е от онези личности, които на прима виста не остават незабелязани, а при втори прочит приковават интереса дълготрайно. Тя е от онези многопластови хора, които се откриват лист след лист като книга и определено имат какво да разкажат. Най-голямата й слабост е хубавата храна и готвенето, най-голямата страст... животът.

Намираме я в едно от двете й заведения - 65 Светулки, което отваря с нейната партньорка. Двете заедно основават и първия бар в София, който е само за жени - Essence.

Галя споделя, че в идните месеци е подготвила и нов проект, който ще се помещава из софийските улици. Тръпнем в очакване за него, а докато чакаме да стане факт, хващаме я на къс пас, за да я разпитаме за живота, любовта, красотата и многобройните татуировки, които покриват цялото й тяло. >>>


V.S.: Какво търсиш в живота?
G.P.:
Търся баланс. Понякога го откривам, понякога се обърквам, че е тук, а всъщност го няма. Всички се объркваме понякога. Някои повече, други по-малко. Някои рядко, други по-често. Това, което е важно за мен, е да проверявам къде се намирам през цялото време. Дали нещата, които искам, са все още актуални за мен или съм се преместила на друга платформа. Балансът за мен е вътрешният мир, а той включва приемане на всичко, което си, такова, каквото е. Във всеки от нас има ангел и дявол, аз се опитвам да ги приемам , разбирам и обичам. И двамата. Не е лесно, но никой не е обещавал да е, нали? Знам само, че когато всичко свърши, ще си е струвало. Разширяването е най-болезненото нещо. Умираш, за да се родиш отново в друг формат, който ще по-добър, по-красив, по-голям и, най-вече, по-осъзнат от предния. Въпросът е да вървим напред с ясното съзнание кои сме и къде се намираме. Да правим съзнателните избори и да носим последствията от тях. Да поемаме отговорността за всяко действие и бездействие, защото те тежат еднакво. Да сме наясно, че това, което имаме в живота си, е проекция на собствените ни желания. Отговорността е наша, а не на някой друг. Не е виновна държавата, майка ти, баща ти, тоя, дето те бутна и си поля бялата риза с червено вино, задръстванията, дупките и махмурлукът. Ние създаваме собствената си реалност и на никого не му пука какво става там. Вярвам, че можем да имаме всичко, което поискаме. Затова е необходимо да бъдем изключително внимателни какво наистина желаем. Да сме не само силни, красиви и страстни, но и уязвими и слаби. Да си позволим да бъдем. Без съпротива, без самобичуване. Да се обичаме за това, което сме. Да изберем любовта, а не страха и вината. Да се приемаме, подкрепяме и, най-важното, да поставяме себе си на първо място. Защото, ако щастието е вътре в нас, тогава можем да го пръскаме сред хората.

V.S.: Какво събужда сетивата ти?
G.P.:
Страстта. Тя е във всичко и навсякъде. В секса, храната, работата, изкуството, в живеенето на живота.

V.S.: А съзнанието?
G.P.:
Любовта!

V.S.: Жените са...
G.P.:
...най-великолепното нещо, което Шефът е измислил и създал.

V.S.: Мъжете....
G.P.:
...не могат без майките си. Както казах преди малко, най-важното за мен е балансът. А той няма как да съществува без баланса на женската и мъжката енергия във всеки от нас.

V.S.: За какво мислиш преди да заспиш?
G.P.:
Моля се и се опитвам да не мисля. Понякога ми се получава, хахаах.

V.S.: За какво съжаляваш, когато се събудиш?
G.P.:
Не съжалявам за нищо! Вярвам, че всичко, което се случва, без значение какво, е най-доброто за мен.

V.S.: Как определяш красотата? И къде я откриваш?
G.P.:
Определям красотата като любов и любовта като красота! Като жизнена необходимост! Откривам я навсякъде. Във всичко около мен. Обичам красиви души в красиви тела!

V.S.: .Какво определяш за грозно?
G.P.:
Лъжата и предателството.

V.S.: Къде започва всичко?
G.P.:
Там, където свършва.

V.S.: Къде свършва?
G.P.
: Там, където започва. Всичко е кръговрат. Нищо не започва и не свършва. Нищо не се губи, то просто се променя.

V.S.: С кого или с какво?
G.P.:
Започва в нас... с нас.

V.S.: Какво би направила за адреналин?
G.P.:
Не си падам по екстремни неща.

V.S.: Как си представяш живота след смъртта?
G.P.:
Няма смърт, има промяна на формата.

V.S.: Суперсили?
G.P.:
Имам многo. Мисля, че любовта и страстта са ми най-големите.

V.S.: .Ти си?
G.P.:
Красива, умна, добра, упорита, търпелива, абе, разкош!

V.S.: Не можеш без?
G.P.:
Щастие! Щастието е висша форма на любов. Любовта е всичко, за което си струва да се живее.

V.S.: А сега ни разкажи за татуировките!
G.P.:
Първата ми татуировка беше Феникс. Той е символ на прераждането и разширяването. На новата форма. Умираш, за да се родиш отново, но по-добър. След това дойдоха лотосите. Лотосът символизира женското начало. Грижата и мъдростта във всичките й форми. После се появи златната рибка - символ на изобилието и късмета. След нея дойдоха въздухът и водата като завършване на цялата картина.

Имам и “Кои фиш” - символ на израстването. На мъжкото начало. Легенда гласи, че тази риба е плувала срещу течението и в крайна сметка, когато стигнала водопадите, се превръща в дракон. Символизира усилието, необходимо да се положи, за да бъдем по-добри. Имам 2!

Следват Ин и Ян. Символ на баланса, на женското и мъжкото начало. На баланса между пасивността и активността.

После дойде ред на дракона и огъня. Новата форма на Кои фиш. Символ на силата, плодородието. Защитник на семейството и дома. Също така символ на изобилие.

След това гейшата. Символ на красотата, загадъчността и силата на духа. За мен тя символизира жените в живота ми.

Последната татуировка, която си направих, е божур. Никак не е случайно, че разцъфна на гърдите ми. Божурът е символ на любовта във всичките й форми.

Тя се определи като красива, умна, добра, упорита, търпелива и ние се съгласяваме с всичко. Единственото, което можем да добавим е, че наистина е прекрасна и уникално интересна. Влюбени сме тотално в тази жена, който както иска да го разбира...

More from View Sofia

Face to face: Кристина Спасовска

People of art преди 9 години

Съвременният градски човек е човек, който има свой собствен дух и енергия, забързан е в ежедневието си, занимава се поне с три неща едновременно, търси промяна, обича изкуството и вярва силно, че нещата се движат стремглаво напред...

Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Рая Тодорова

All About Life преди 1 година

View Sofia пристъпва в царство d:istinkt, PR агенция на годината според BAPRA Bright Awards 2022. С тях се работи леко, с удоволствие и споделен нюх, задружно, креативно и много модерно. Зад розово-лилавата компания стои палитра от уникални личности, с които се запознаваме отблизо и с които трудно се разделяме. Те са the d:istinkt creators - всеки от тях създава част от комуникационните продукти, носители на редица световни награди. Следва професионално-лична среща Втора... 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 21 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.