Следва

Том Форд за новото мъжко ухание на Tom Ford

9-те знака, че прическата ти плаче за промяна

Винаги сме имали желанието да си направим косата на етажи, да пуснем бретон или пък да се боядисаме руса? ...

Hair преди 14 години

Приемете тези импулси, като знак, че трябва да освежите или дори кардинално промените прическата.

Факт е, че подобно решение се взема трудно и най-вече не знаем кога е правилният момент за такава съществена промяна.

В следващите няколко реда, ще подредим признаците, че вече си достигнал до етап, в който ситуацията е неизбежна.


Страст към конската опашка
Ако прическата ви се ограничава с това да излизате с вързана коса – независимо дали е ден или нощ, със сигурност е време за промяна. Ако отрежете поне една педя от косата, едва ли ще прибегнете до ластика в следващите няколко месеца.


Порастнали корени
Макар и не всички да страдаме от феномена „руса коса с черни корени”, порасналите коси в друг цвят са проблем, независимо дали е русо, черно и пр. Израсналите корени не означават, че трябва да променяте прическата напълно, но определено се свързват с неизбежно посещение при фризьора.


Прическата просто ви е омръзнала

Не е задължително да имате проблем, за да посетите фризьора. Ако всеки път, когато се погледнете в огледалото, усещате неудовлетворение, значи е време за промяна. Каквато и да е.



Проблеми със стайлинга

Ако прекарвате прекалено много време пред огледалото в отчаяни опити за постигане на зашеметяващи резултати, значи нещо не е наред. В салона има достатъчно продукти и достатъчно коафьори, които за 1-2 часа да постигнат ефект „Уау!”.


Промяна в настроението
Принципно няма проблем да си купите някоя скъпа чанта, в случай, че се чувствате неудовлетворени от живота. Новата прическа, обаче, също може да ви накара да се усмихнете.
При това ще ви излезе доста по-изгодно.
А и гарантира шумното УАУ при всеки случай. Просто се вижда веднага! 
 

Изтощени къдрици
Няма нищо секси в това, косата ви да изглежда безжизнена. В момента, в който усетите, че косата ви „не прави нищо, а просто лежи безжизнено, долепена до главата” е време за незабавна визита при фризьора – според главният коафьор на „Дяволът носи Прада”. Идеално решение в случая са етажите и бретонът „на една страна”.


Промяна на цвета

Боядисали сте се преди около месец с намерението да имате наситено кестеняв цвят. Днес обаче косата ви напомня повече на огнено-червените къдрици на леля ви. Факт е, че повечето цветове избледняват с времето.Решението е да помните кога точно сте се боядисали и да използвате шампоан, който щади цвета. Нормално е да се пребоядисвате на 6-8 седмици.
 

Промяна в теглото
Баничките, хамбургерите, палачинките и многото алкохол на морето са си казали думата. И върху вас и върху проческата ви – вие сте качили няколко килограма и, както се казва, сте се сдобили с „пухкави бузки”. Това автоматично означава, че прилепналата изправена коса, вече не е решение. Ако пък сте отслабнали, етажирането е добър вариант, тъй като придава обем. Като цяло, ако промените теглото си, незабавно трябва да промените и прическата.


Непокорните етажи
Всеки път, когато излезете от фризьорския салон, нещата са приказно розови. Независимо дали са къдрици, етажи или бретони. Всичко е „по конец”. Седмица по-късно обаче, косата ви изглежда така, сякаш се нуждае от пълна промяна. Ако етажите ви не изглеждат така, както сте си ги представяли, вярното решение е да промените прическата. Напълно.

 

More Hair