Следва

Epic Nike, крачка в бъдещето!

Bad Ass: Лота Волкова, стилистът на Vetements

"Лошият вкус " в перфектна си експанзия.

All fashion преди 6 години

"Whole Lotta Love"- Led Zeppelin, е ключовата песен, на която майката на Лота Вълкова кръщава един от най- известните стилисти в модната индустрия.

Екстравагантната и експериментална Волкова вече два сезона подред притежава титлата "Стилист на Vetements". По време на малката, но сладка пуш-пауза, Лота, с модна комбинация от яка BDSM, закупена от sex shop, и колие с православен кръст, ще разбие световните медии със специалната си фотосесия за Vogue, излизаща през Март тази година.

Руската стилистка, заедно с Гоша Рубчинский и Демна Гвасалия, е част от главозамайващите провокатори от разцвета на модната индустрия в бившия Съветски съюз и Западна Европа през 90-те години. Ултрамодерният специалист в областта на модата притежава интересен усет за фешън, който се отличва с много контрастни модни елементи, комбинирани в един, обаче перфектен аутфит. В очите на много хора визиите на Лота са скандални и нелепи за човешкото око, но в повечето случаи ги харесват. Андъграунд поведението на рускинята прекрасно се връзва с подбора на прастранството, в което се снимат стайлингите.

"Баща ми беше капитан на кораб, така че непрекъснато пътуваше. Винаги донасяше подаръци, като дрехи от Япония и Германия ", казва Волкова. Носеше и видеоклипове на Тина Търнър. Брат ми беше първият, който носеше деним през 80-те, докато майка ми - първата която караше японска кола в нашия град. Винаги сме имали късмет да сме в тенденцията на времето, в което живеем. "

Когато Съветския съюз се разпада и западните медии започват да проникват на руска територия, за Волкова нещата започват да стават професионални: " Имаше едно революционно чувство."



Като погледне назад във времето, тя открива експлозияот информация, изключително вълнуваща за едно дете. "Първото, което ме сблъска с модата, беше поредицата Eurotrash, тази програма с Жан Пол Готие и Антоан де Каунес".

На само 17 уникалната Лота напуска родния Новосибирск, за да следва изкуство в Кралската академия Central Saint Martins. Лота непрекъснато посещава дискотеки и ъндърграунд клубове по време на обучението си. След известно време започва сама да проектира дрехи, позитивно оценени от най-близките й приятели, чиято подкрепа е в основата на създаването на собствения й лейбъл - Lotta Skeletrix.

About първата си колекция, госпожа Волкова казва: "Беше нещо като street wear, вдъхновен от пънк, New Wave и post-punk културата". След първата си колекция, Лота продава част от дизайните си на Доувър стрийт в Лондон, където се запознава с Рей Кавакубо. Принципно, Волкова никога не е искала да бъде моден дизайнер, поради това се телепортира в Париж, там се среща с приятеля си Гоша Рубчинский и от професията на  дизайнер преминава в тази на стилист.

Двамата приятели са родени през 1984 г., като генерация от това време, разсъжденията и мненията им за всичко случващо се в света са доста еднакви.



Години по-късно след развода си, Лота се среща с Демна Гвасалия, симпатията е взаимна и стилистът започва да твори заедно с него. За колегата си от Грузия добавя: "Не мисля, че Демна изведнъж стана толкова модерен, това е процес на работа, креативност и симбиоза на много неща."

"Не се интересувам непременно от лош вкус или кич - това е просто нещо, на което гледам по-различно от другите хора. И съм благодарна за това.", цитираме Лота Волкова с кеф.

Предлагаме ви да погледнете последните кадри на Balenciaga, в която Лота Волкова чрез интересен /в папарашки стил/ подход чупи стереотипите за модна фотосесия.

В продължение, цъкнете на любимата ни и, надяваме се, интересна вам рубрика, в този случай статия за личния стил на Демна Гвасалия в Щрак, fashion, на портрет.



 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

More All fashion