Fall 2018 Menswear: Vetements

След като миналата седмица, " съвсем случайно" посветихме немалко време и усилие, разглеждайки отблизо творчеството на Демна Гвасалия в Balenciaga и личния му Vetements, а също така хвърлихме поглед и на стилиста Лота Волкова й нейното забележително участие в последната рекламна кампания на Balenciaga, заснета в папарашки стил.

Грузинският иноватор и креативен директор на цели два бранда този път се спира на идея, взаимствана от философията на Мартен Маржела. Модното ревю се реализира в северната част на Париж или по-точно в коридорите на пазара - Serpette Paul Bert.

“The Elephant in the Room” е името на колекцията, но изразът също така е заложен и в една от  концепциите на самия MM. Преди да напусне собствения си лейбъл, Мартен задава посланието като задача на група деца, които трябва да изложат своята интерпретация по темата / “The Elephant in the Room” /. Детските рисунки пък дизайнерът използва  като вдъхновение за една от своите последни колекции.

Влиянието, което Мартен осъществява над Гвасалия, бидейки един от революционерите в модата днес, си проличава безспорно в дизайните на грузинеца за Vetements. Няма да навлизаме във философски подробности, ще обясним колекцията с три изречения: Демна се завръща да твори в Цюрих, където и всъщност се ражда първоначалната идея за създаването на бранда.

Андрогинността като естетика преобладава във всички визии, а unisex формите и кройките на силуетите са вече стандарт за френския лейбъл. Еклектичният подход към контрастните в десен принтове, дава една прекрасна хармония в целия моден хаос, разходен в коридорите на пазара.

Погледнете цялата експанзия на новите дизайни на Vetements, в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia