Следва

Fall 2018 Menswear: Comme des Garçons Homme Plus

Spring 2018 Couture: Най-добрите аксесоари

....

All fashion преди 6 години

Хванали вълната на седмицата на висшата мода в Париж, и днес продължаваме с отбелязването на нейните акценти. Подобно на визиите, които разгледахме миналата седмица, сега продължаваме със същия разбор, но съсредоточен около аксесоарите и по-конкретно най-добрите такива.

Пролет 2018-та при Valentino, Dior, Chanel, Givenchy и Alexandre Vauthier впечатлява със смели силуети, майсторски изработки и подчертано оувърсайзд форми, а драматичните пера и златото сред тях заемат ролята на акценти...

Шапките и Valentino

"В тази ера, контролирана от технологичния напредък, за мен е истинска гордост да поддържам живо нашето ателие за висша мода в Рим. То е студио за истински артисти, а това ми дава надежда," споделя самият Пиерпаоло Пичоли за последното дефиле на Valentino.

Цялата колекция без колебание може да бъде категоризирана като произведение на изкуството, но безспорен хайлайт в нея са шапките. Изработени от майстора в сферата Филип Трейси от пера в ярките тонове на червено, розово, лилаво, синьо и спускащи се величествено по котешката пътечка, те са абсолютното олицетворение на израза "висша мода".

Древна Гърция и Georges Hobeika

Още откакто Карл Лагерфелд пренесе резортното дефиле за 2018-та на Chanel сред истински руини, темата с Древна Гърция плавно започна да прави своето завръщане на модния подиум. Последният такъв пример идва в лицето на кутюр колекцията на Georges Hobeika, където мотивите, макар и преувеличено декорирани, се тълкуват всъщност доста буквално - обици, пръстени, украшения за коса и дори апликации по чантите...

Воалетките и новия им прочит при Dior и Chanel

Забележителните воалетки, които моделите на Dior и Chanel разходиха в Париж спират дъха не само с интересния си и позабравен вид, но и още с коренно различните стилистични посоки, в които биват разглеждани. От една страна имаме градинското розово и много момичешко парти на Chanel, а от друга мрачния сюрреализъм на Dior. В още подробности и много снимки, припомняме всичко тук.

Обиците на Givenchy

Големите обици са основен, а да не кажем и дори единствен тренд при бижутата за Пролет/Лято 2018-та. Независимо дали биват разглеждани през 80-тарската естетика или пък идват с обрани, но силно скулптурирани форми, тяхното присъствие е особено ярко. При Givenchy силуетите са скромни на декорация, но пък истински впечатляващи с категоричните си силуети, редуващи се между геометрични форми и драматични единични обици, наподобяващи пискюли.

Брошките на Alexandre Vauthier

Както споменахме горе, 80-те години на миналия век представляват особена част от тенденциите за Пролет/Лято 2018-та, а в това число и аксесоарите. В комбинация с цялостното настроение на колекцията на Alexandre Vauthier, а именно обем в геометричните рамена на саката, умалени слънчеви очила и дори воалетки на моменти, големите и понякога носени наведнъж брошки с кристали, се вписват повече от чудесно.

 

More All fashion