Следва

Love me

Fall 2018 Menswear: Comme des Garçons Homme Plus

Be a mаn, don't be SUPERMAN!

Runway преди 6 години

WE LOVE! Лудите идеи и концепции на Рей Кавакубо. Винаги различна от другите творци, японската дизайнерка атакува модния свят в защита на мъжката популация. Докато всички изискват от мъжете да бъдат истинските "мъже", дизайнерката "убива" феминизма с новата си модна колекция.

Вдъхновена от поп-арт движението и героите от детските комикси и анимациони филми, Кавакубо с ясно, дизайнерско послание, изразено чрез модна колекция, подкрепя мъжете винаги в себе си да останат деца. За да бъде цялата атмосфера толкова прекрасна се грижат стилизираните монументални маски, които изобразяват различни динозаври и Супермен, като характер, проектирани от художника Shimoda Masakatsu.

Все пак говорим за Comme des Garçons и факта, че тази модна къща е емблематична с експерименталните си визии - ще сгрешим, ако не споменем че креативността на Рей Кавакубо е неизчерпаем източник на вдъхновение за много млади и успешни дизайнери.

Момчета! "Носете пижамата си Супермен навсякъде! Не израствайте в неприятни мъже, които са безумни!" - каза Кавакубо, а повече кадри от колекцията й погледнете в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.