Говори ми за ЛЮБОВ: Жлъч

Говори ми за ЛЮБОВ: Жлъч

И тази година, както предишните две, ТОЗИ месец говорим за ЛЮБОВ.
 

В много тет-а-тет разговори, този път "облечени" в концептуалната дреха на мотото ни Behind the Scenes, ще ви срещнем с хора, които намираме за интересни, различни и достатъчно извън рамката и "зад кулиса" на общоприетото, така че от това, което ще ни кажат за Нейно Величество - Любовта, да научим и знаем повече. Всички заедно.

Темата за обичта и обичането е безкрайна, затова я "ограничаваме" в около 14 въпроса към всеки, като допълваме и с по един въпрос от госта ни към нас. Вече сме на ден 2, след като дадохме старта с Ники Ванчев ТУК, а присъствието продължава да е с повече XY хромозома.

Коментари: 4

P
popfolkdevotee (2018/02/10 / 04:30)
Знаех си, че ще дойде момент, в който "именуването", кеото си ибрах през есента "Pop Folk Devotee" поклонник на поп-фолк жанра, ще се впише прекрасно в някоя тема.. Да си бях търсил субрикет за този тук артикъл, едва ли щях да открия по-добър, от този, който вече съм сложил
P
popfolkdevotee (2018/02/10 / 04:24)
значи, не е достатъчно само да имитира интонацията, Loop, samples beat creation ,etc от големите . трябва и умение да се построи причината, социалната, естетическата анамнеза на хип-хопа..как и за какво се говори. виждаме някакви парчета, в които бг рапърчо казва "изяж баща си, убий майка си, чукай ченгето в .." , скъсай на премиера гащите" и като им дадеш думата- blah. има си поетика на живота, която хип хопа отразява. Говори се за прекрасно остранени неща, това кеото Брехт през Шкловский наричат Остранание или Verfremdungseffekt..те рапърите не говорят за всичко..има си строг тематизъм и vocabulary. малко време пред TV shows as "The Get Down".. там имеше много обиграна марксистка логика, феноменология на духа"..какво е в началото. моментът на началото..ние тук тръгнахме много in media res ..Спомням си как 1988 гледахме списанията с public Enemy и не разбирахме грам от това, кеото казва професор Griff каква е тази социлогия. Мислехме за някой завършил АОНСУ. или друга съветска школа. малко по малко почнахме да разбираме Иладжа Мохамед, Нейшън ъф Ислям, Малколм Хикс и защо е Хикс, какво зануляване на генеалогическото е това. какво освобождаване. Франц Фанон.. Мартин Лутър Кинг. Откъде идват тези омелетики, жестикулациите, и т.н. Нали разбирате, там тези пичове се бяха радиакално отграничили..не говореха езика, темите на врага.. имаха си свой език, свои теми. Това отграничаване е много съществено..Без него рап и хип хоп стават реакционни. стават Крисковщина. паразитират върху култура, която има еманципаторен ход. Жлъч е добре да поразмилси над това. Не всичко трябва да става обект на реклама. ОК..дори и да става, то има начини някакво послание да се перефразира, да се стегне и пакетира в emancipatory suit..
P
popfolkdevotee (2018/02/10 / 03:59)
още преди няколко години обърнах внимание на това момче, че не е владее диалектика. не схваща тези диалектически обрати и превръщания на горното и долното, вън и вътре..проблясващото и "в себе си" .. ето пример за това.. част от интервюто:
V.S.: Една любовна история може да започне с... М.С.: Приятелство, колкото и да е опасно. V.S.: Но не е желателно да завърши с... М.С.: Война.
А НИЕ БИХМЕ КАЗАЛИ, Че Е Точно Онратното.: Една връзка трябва да започва с Война и никоаг да не завършва с приятелсто. ретроактивно приятелството в края унищожава началото.
P
popfolkdevotee (2018/02/10 / 03:54)
Толкова Смилен Dude, попадне ли обаче в убрика, която погасява и амортизира смисъла се получава това разводнено състояние на нещата. Отнего се очаква повече, а рубрикиран по този начин става като в Кантовата дефиниция " внезапното превръщане на уголемено очакване в нищо " Всеки рапър, който вкарва остроумни рими и repartees позлва това внезапно превръщане..то е свързано с удолвоствието..имаме не само бикйт, мелодия, танцувален ритъм, но и още един момент, социално, или друг вид copy like изречение, което със силата на абстракция прави това, кеото прави смехът от горната дефиниция. Страшно много удоволствия има в рапа и той е математика от висок порядък, защото пресмта всичко това..както казва Лайбниц, музиката е скрито упражнение по смятане, при кеото душата не знае, че брои" Така че Рапът можем да кажем е Лайбнициански пар екселанс. А защо Злъчко или жлъчко е решил да гостува тук така неподготвен, unprepared това е пресмятане, което му предстои да си направи. Кофти е че малкото наши талантливи пичиове нямат агенти и те са си агенти на самите себе си, което ги поставя в такива ситуации. За 200 разглеждания ( броя) да каже двайсетина семковщини...така само си вреди. но ок..малко вреда винаги е полезна

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.