Следва

Zodiac Perfect: Сенки според зодията

Spring 2018 Couture: Най-добрите прически

Are U ready!? 

Hair преди 6 години

Темата с изминалата седмица на висшата мода в Париж продължава някак си да е водеща в нашата Редакция, като днес обръщаме специално внимание на прическите от най-изявените кутюр дефилета.

Припомняме всичките страхотни макиаж предложения отново оттам, за да подкрепим твърдението си, че преобладаващо бюти визиите се влияят от случващото се при грима и не дотолкова от прическите. Както сами ще се убедите от кадрите по-долу, имена като Armani Prive, Chanel, Dior и Giambattista Valli залагат на сравнително по-обрано стилизиране, с изключение на Jean Paul Gaultier, където фризурата е запомнящ се акцент.

 Armani Prive

Коафьорите на италианския бранд залагат на високо вдигнатите коси в елегантен прочит, кореспондиращ прекрасно на дизайните на Джорджо Армани. Макар и подчертано женствени, косите все пак остават някак небрежно стилизирани, без много приглаждане, което пък придава модерно и младежко звучене.

Chanel

Разгледахме воалетките на Chanel като идеалния пролетен аксесоар Воалетката, а що се отнася до бюти визията, то там момичешкият грим с ярки розови устни е подкрепен от ниски неглиже опашки, които стоят елегантно без да се натрапват.

Dior

И тук водещ акцент са воалетките и драматичният грим, а косата отново е на опашка. Dior обаче залагат на изключително прибраната такава с категоричен път настрани, което я прави сама по себе си не просто допълнение към общото, а самостоятелен акцент.

Giambattista Valli

Момичетата на Giambattista Valli са олицетворение на естествената красота. Гримът е нежен, а косата, без намесата на топлинна обработка е пусната свободно - съответно права или на вълни, според естествената текстура на моделите. Единствен и важен детайл обаче остава пътя през средата, постигнат с приглаждане...

Jean Paul Gaultier

Екстраваганцата на Jean Paul Gaultier се наблюдава във всеки един детайл от колекцията, включително и с избора на прически. В различни дължини и обеми и с интересно оформен бретон, който е още и свързващото звено при всяка една от визиите, изборът като цяло впечатлява...

More Hair