Следва

Народен театър "Иван Вазов" - 11 номинации за Икар 2018

„ТИГЪРЪТ” НА ЛЮБОВТА СЕ КАЧВА НА СЦЕНАТА НА НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

Премиерата на новия спектакъл на Петринел Гочев е на 10 февруари

Events преди 6 години

Едно представление от „епицентъра на Любовта”, защото Любовта Е, а всичко друго е суета, ще представи премиерно на 10 февруари от 19:00 часа на Камерната сцена на Народния театър „Иван Вазов” Петринел Гочев. Режисьорът на хитовия спектакъл „Майстори” този път кани зрителя на „ТИГЪРЪТ” - една театрална игра, в която главен герой е Животът, който е и ох, и ах , и дава „остроумни отговори на абсолютно идиотски въпроси“, разгръща се и се движи, горещи се и тлее, сияе меланхолично и страда простодушно върху най-уязвимата сцена: човешката душа, наранена от любов и гладна за любов.



Ако това начало ви е заинтригувало – продължете нататък, защото „Тигърът” ще ви отведе в авантюристичните територии на театралния пъзел, подредeн от напаснати парченца текст, сюжетни ходове, игри на преобразявания, клоунада и пластични вариации.

И всичко това – в компанията на девет прекрасни актьори, които ще сменят по няколко роли, ще прекосят пространствата на психиатрична клиника, магазин за кафе, улица, дом, полицейско управление, ще присъстват там с телата, лицата и гримасите си, с танца, историите, песните и смехът през сълзи.

Вижте ги: СТОЯН ПЕПЕЛАНОВ, който е д-р Пингицър, ХРИСТО ТЕРЗИЕВ, който е и Патрос от Елада, Мистър Лути, бабата арменка, инспектор Хузинга и други, ПАВЕЛ ИВАНОВ, който е Началник на полицията, Рингърт, д-р Скатър и други, ПЛАМЕН ДИМОВ, който е Томас Вакранян, ЕВА ТЕПАВИЧАРОВА, която е Кити Дювал, мисис Лути и Валора, ГЕРГАНА ЗМИЙЧАРОВА, която е Лора Лути и Ото Сейфанг, и около тях – Тайфата на Пингицър, в която се подвизават СЛАВЕНА ЗАЙКОВА, АХМЕД ЮМЕР И АЛЕКСАНДЪР ЕВГЕНИЕВ.



„Любовта е болка, любовта е експлозия, любовта е нега и милосърдие, и липса на мечти, защото е самата въплътена Мечта!

Мнозина са се върнали от там и са споделили копнежа си. А мнозина са изпратили послание от самия епицентър на Любовта, защото Любовта не е безсловесна, като онова другото, наречено смърт. Любовта може и да е мъчалива, но може и да е обилна в словото си, пълна със стонове, в сърцето и китките - пулсации, и то какви! Всички знаем. Защото едно искам да кажа на децата си, а и на този, който би се подслонил в това представление – ЛЮБОВТА Е! Всичко друго е суета”, споделя Петринел Гочев.

А дали е прав – уверете се сами – на 10 и 13 февруари от 19:00 часа на Камерната сцена на Народния театър. Билети – на касите и онлайн на http://nationaltheatre.bg/play/tigarat/

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?