Следва

Жлъч говори за ЛЮБОВ

Истории от живота: Love my Nose, u should 2!

Носленце като на Фламинго.

Health преди 6 години

В седмия месец от бременността ми, сега се сещам, на един гинекологичен преглед, погледа ми бе вперен в черно бялата сонограма на екрана, с цел имагинерно да си представя образа на все още неродената ми дъщеря. "Надявам се тя да има същия нос като твоя ", казах на мъжа ми. "Обичам носа ти "- отвърна той със смях и доза ирония. Естествено, знаех че носът ми не му харесва.



Депресирана, чрез визуализиране на старите си фотографии, се опитах да открия точния момент, в който носът ми прекомерно започна да расте и се сдоби с лека асиметрична форма, проклятие на съществуванието ми. След известното ровене в тийнейджърските снимкови мемоари, стигнах до заключението, че нелепата метаморфоза на носа ми е започнала в периода около седми клас. Обсесивно, нали???

Знаете тази част от живота когато дамското тяло щедро се развива, а погледите, упътени към вас от момчетата са толкова лакоми. Е, точно тогава започна драмата - перфектността не  съществува при никого, респективно и при мен. Когато всичко беше топ!, хоп, носът ми порасна с 2 и половина сантиметра. Винаги съм била любител на всички екзотични животни и сега в контекста ще ви разкажа една, доста убийствена за самочувствието ми разходка в Зоопарка със семейството ми.



Така... Седя си на пейката /в чисто новата ми тениска Guess/ и спокойно се наслаждавам на топлите слънчеви лъчи. Заключаваме, че ни става горещо и заедно всички се местим на сянка. В същия момент забелязваме група Фламинго до езерцето си. "Ей, погледни!", виква брат ми, сочейки розовата фамилия птици. "Истинското ти семейство!" Поглеждам слабите си колене и осъзнавам ужасната аналогия. Потъвайки в земята от срам, дочувам, че родителите ми ме молят да застана пред "новите" роднини и ме карат да наместя крака като тях. "Сега обърни лицето настрани", казва мама. Щрак! Между другото, години наред след тази нелепа случка, всеки път на Хелоуин се правя на фламинго. Слагам розова перука и боядисвам носа си в черно.

Няма значение, ден - два след това отиваме при леля на семеен обяд, там е и нейният втори съпруг, телевизионен продуцент, с предишен брак с венецуелска актриса от сапунки. "Защо все още нямаш гадже?", пита леля косо. Въпреки факта, че съм на 14. И това, докато се наслаждавам на готината Цезар салата и глътката Ice tea...

В този ден вкусният прелъстителен момент бе унищожен напълно, след като си подхвана темата: Красота и малки носленца. By the way, двете дъщери на леля ми бяха легнали под скалпел с цел разкрасяване, при това винаги бяха супер харесвани и то от много, наистина много момчета. Там, където изразнах, още в тийнейджърските години момичетата се подлагат на рзкрасителни процедури на проблемните за тях части на тялото. Уголемяване на гърди, ринопластика, клинично отслабване на бедра и все така до премахване на всички несъвършенства. "Патриция, говорихме си за теб и за това колко си сладка, но също така мислим, че трябва да се консултираме с хирург за ринопластика, ще бъдеш по- красива", каза леля ми.



Бях радостна, че цялото ми семейство е на едно и също мнение. Тотален идиот, на 16 непрекъснато губех по милиони часове пред огледалото, скривайки огромния си нос с лист хартия, за да прожектирам имагинерно в главата си картината: Аз с перфектния ми нос. Натисках с пръст върха на носа си и го побутвах нагоре, представете си каква глупост. И все пак, фактът, че напомнях на фламинго, ме беше сринал емоционално.

Започнах с търсенето на най-добрия хирург. Разпитвах и анализирах хиляди истории за операции и усещането на пациентите след извършената корекция. Някои изпадали в депресия, други се влюбили в себе си, трети въобще не се харесали.

"Много си красива", рефлексно се обърнах... никога няма да забравя тези пияни и красиви очи и начинът, по който ме гледаха на средношколското парти. След известно време той се превърна в най- добрия ми приятел. Веднъж, седейки навън, ми се похвали с някакъв нов термин - Jolie Laide. "Жената, чието лице е привлекателно, въпреки че има грозни черти", това означава този термин. Припаднах направо, не знаех дали да рева или да съм доволна от това че поне едно момче ме харесва, слава Богу.

Така... минаха години, а аз все още не бях взела решението при кого да се оперирам. Леля ми постояно ме упътваше да звъна на нейния хирург, но аз - не, страхът беше водещ. Разлиствах US Weekly и случайно попаднах на Ашли Симпсън и статия, в която се разказваше за корекцията на носа й. Беше изумително красива! Събрах кураж, моментът дойде, взех си отпуска и директно на самолета за Ню Йорк. Предварително бях звъннала на приятелка,  която същевременно ми бе й колежка. След разговора ни пристъпих прага на най- добрата, според нея, клиника в Щатите.

Добър ден, заповядайте, седенете, посочи към големия фотьойл докторът, облечен в бяла престилка, с гладко прекрасно лице и неестествен нюанс на тъмна коса. "Трудно ли дишате", попита той, докато пипаше и си "играеше" нагоре-надолу с носа ми. Миризмата на латекс от ръкавиците му ме убиваше. Асистентът на хирургът засне прекрасна фотосесия на изумително красивото ми лице в моментът, в който експертът по ринопластика ме убеждаваше, че имам хубав и тънък нос, просто твърде голям. А, забравих да кажа, че и майка ми беше с мен. Най-сетне се телепортирахме в съседната стая да погледна предложенията, изразени в дигитален снимков материал. Отказвам операцията! Не искам нос като на хиляди други хора, в същата форма, "прикачен". Огорчена от цялата ситуация, възпитано се извиних и със скоростта на светлината излязох от монументалната и минималистична сграда. Никога повече не помислих за корекция от подобен тип.



"Комплексирана"
, започнах да разцъквам в социалните мержи, с цел да създам списък на успешни и очарователни дами. Шарлот Гейнсбур, Барбра Стрейзънд, София Копола, Анжелика Хюстън, Ан Дюонг, Сара Джесика Паркър, Диана Врийланд са част от многото  красиви жени на този свят с неперфектен нос. Един от редакторите на Vogue веднъж каза: “If you have a long nose, hold it up and make it your trademark”. Е, просто добавих името си в списъка на най-красивите.

Вече на 23, бях в сериозна вързка с човек с перфектен нос. Фотограф, който обичаше да ме снима непрекъснато, веднъж засне много чаровна снимка, на която носът ми експанзивно блестеше с цялата си красота, веднага я сложих профилна в FB. Bella бе коментарът под снимката от леля ми. Години след тези турбулентни ситуации, щастливо се омъжих за същия, най-добрия фотограф на света"Сини очи и малко носленце, въобще не прилича на мен, да не би с друго бебе да са я заменили медицинските сестри", шегувахме се със съпруга ми.

Обичам те!

И аз теб.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.