Следва

Гениалните прости неща - доматен сос

Editors choice - НЕхаресвани подаръци от път

Традицията да закупуваш безброй подаръци или да ти донесат нещичко след кратка екскурзия винаги крие своите рискове...

All About Life преди 14 години

Традицията да закупуваш безброй подаръци или да ти донесат нещичко след кратка екскурзия винаги крие своите рискове. Ако се замислиш само колко сувенири съхраняваш и колко такива вероятно си раздал, ще си смениш концепцията за подаръците. До болка позната гледка, която визира един сак лични вещи и един - подаръци за близките, които адски непрактични, може да се коригира. Попитай кой какво желае или просто му вземи нещо, което ще влезе в употреба.

Ето какви подаръци обичат и какви не редакторите на ViewSofia. И без да ги питат те споделиха:





Делчо

Най-много мразя да ми подаряват книги и албуми със снимки от страната, която роднините ми са посетили. Няма какво да ги правя.




Васил

Аз не се притеснявам от подаръците на роднините, защото, каквото и да ми подарят, винаги се радвам. Единственото, което ненавиждам да ми подаряват са дрехи, освен ако не съм споменал точно какво искам. Имало е няколко случая, когато съм получавал тениски и шапки със странни надписи и името на града, които много ме ядосват и никога не слагам, а това си личи. Иначе се радвам на всичко – чинии за стена, защото стоят добре в кухнята, чаши за чай, книги, музика, сувенири, ключодържатели, чаши за шот (такива колекционирам и имам наистина много). Всичко обичам да ми подаряват, просто защото събирам всичко.




Савина

Аз обожавам да ми подаряват дрехи. Това е може би единственото, което ме радва, когато роднините ми носят подаръци. Разбира се, подготвям им и списък с нещата, които искам преди да заминат, а пък те след това могат да избират от списъка. Ако случайно обаче ми подарят нещо, което е извън списъка, съм наистина разочарована. Нещото, което мразя да ми подаряват са парфюми и козметика. Това са неща, които предпочитам да избирам сама.





Никола

Мразя да ми подаряват чаши за чай, бонбони, ключодържатели и подобни. Предпочитам техника и музика да ми подаряват. Най-хубавият ми подарък беше една китара, която чичо ми донесе от Ванкувър.




Антония

Подарък ли е, добре е дошло. Има неща, обаче, които малко повече ме радват. След чудесната екскурзия на роднини и приятели работа ще свършат и снимките, които са направили от дестинацията. Не са нужни картички или сувенири с пейзажи – хора, това е излишен разход. По-добре да получа скопско пиво от Македония или локум от Турция, или просто заряда на отпочинали и ведри пътници. Няма подаръци, които да не харесвам, има такива, които не са практични и трупам в архив.




Eлена

На мен са ми най-противни буквалните подаръци от типа Айфелова кула-от-Париж; пирамида от Египет, или вятърна мелница-от-Холандия.
Не купувам такива сувенири и не обичам да ми подаряват.

Но, пък, обожавам подаръци в които е втъкана традицията на мястото. Например, рисувани синьо-бели керамични изделия от Чехия, или пък голямо, копринено ветрило от Испания или да речем, пушена сьомга от Швеция. Всъщност едни от любимите ми подаръци са именно хранителните. Често получавам от приятели висококачествен зехтин, оригинална пармска шунка или пакет маслени бисквити, защото знаят, че много ги обичам.

За подаръче, тип дребно, с което не можеш да сбъркаш, имам един съвет.
Шоколад! Най-скъпият възможен, от местния супермаркет, е всякога идеално попадение.
Всички обичат шоколад, а той има толкова много вкусове. Колкото и дестинации.


 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.