Следва

Дизайн за вдъхновение: Blue lagoon

Говори ми за ЛЮБОВ: Севда Семер

Продължаваме с нежната вълна и от телефона ни +359... днес звучи гласът на една интересна млада жена.

Celebrities преди 6 години

Всъщност +359 е галерията, в която в момента можем да надникнем изложбата й /до 13  февруари/ - „Един идеален ден“. Опитайте да минете в идните дни, защото следващата ще е чак през есента.

Художник и като цяло изключително всестранно развит артист, тя комбинира много приятно специфични черти и характерни привички, а изкуството, така да кажем, е много нейното нещо.

име: Севда Семер
години: 27
зодия: Близнаци
работи като: художник & писател
отличителни белези: дълбок поглед и коса, която има собствено мнение за нещата /по хубавия начин/
повече: в редовете надолу>>>

V.S.: И теб ще питаме: Задай ни въпрос за любовта...
Севда Семер:
Не съм сигурна, че имам думите за това.

V.S.: Разбра, че се влюби драматично, когато...
С.С.:
Отказвах да погледна една ръка в светлината, понеже знаех, че ще ми се стори прекалено красива.

V.S.: И пак разбра, че любовта свършва, когато...
С.С.:
Изобщо не е на свършване.

V.S.: С какво я заместваме, докато липсва?
С.С.:
Няма общ отговор, може да е всичко. За мен по едно време бяха комиксите.

V.S.: Една любовна реплика от роман или пък стих, с които няма как да сбъркаме, ако не знаем какво да кажем на обекта на желанията си?
С.С.:
„Тази вечер всичко изглежда твърде допустимо, но почакайте до утре сутринта, почакайте здравия разум на утрото.“ Хърбърт Уелс, Машината на времето, преводът е на Миглена Николчина. По общите стандарти не е любовна реплика, става дума за пътуване във времето, но кой знае.



V.S.: Животът е равен на любов плюс...
С.С.:
Работа, уиски, ходене, море, растения, приятели, хартия, светлина, изобщо безкрайно поле плюсове и минуси. Добре е, че няма само една формула какво е животът.

V.S.: Ако си представим, че е неизбежно разочарованието, коя цена все пак му приляга?
С.С.:
Неизбежно е, естествено. Разочароваш се, когато си дадеш сметка, че другите не са свръхчовеци, а просто хора. Никоя цена не е достатъчно висока, за да се научиш на това. Всички сме трудни, луди и странни, и това е мило само преди да стане прекалено – или когато става дума за теб самия, всички имаме такова търпение към собствените си глупости. Обаче най-големият и труден знак за порастване е, когато това разочарование вместо да се насочи към другия, е за тебе си. Все пак партньорът никога не е обещавал съвършенство и дори е доста вероятно някога да е предупреждавал, че има своите невъзможни черти (тогава ти махваше с ръка и казваше: „ама как, това е очарователно“).





V.S.: Вярваш ли в кармичните срещи и връзки?
С.С.:
Не.

V.S.: А в това, че за да получиш, трябва да дадеш?
С.С.:
Не е задължително. В някои ситуации е добре да стане така, разбира се. Аз самата се опитвам да свикна с това, че да приемеш помощ не е опасно.

V.S.: Когато чувството е в своя пик, в душата на Севда има...
С.С.:
Място.

V.S.: Има ли смисъл да се борим, включително ако битката е неравна, за любов?
С.С.:
Не разбирам какво означава да се бориш за друг човек. Опитвам се да водя някакъв вид битка със себе си – да мога да съм по-щедра и по-изобретателна в отношенията. Да оставям пространство другият да расте, без да казвам обвинително: „Да, но преди време ти беше...“



V.S.: Можем ли да кажем, че човек е толкова голям, колкото са големи Любовите му?
С.С.:
Много е лесен митът за голямата любов, че чак и с главна буква. В негово име сме чували куп приказки за насилие или неприятни връзки, и разказвачът често мисли, че с това казва нещо хубаво за себе си. Доста се възхищавам на хората, които извън този мит успяват да си говорят и след години, и успяват да пазят някаква нежност, и да са честни един пред друг, макар че в ежедневието рядко има нещо огромно или героично – наистина се иска да си доста смел за това.

V.S.: Готвиш "любовна" вечеря, какво очакваме да има на масата?
С.С.:
Чиста бяла покривка и памет за това, което другият не обича да яде. Защо е толкова неприятно някой да забрави, че никога не си ял и никога няма да ядеш копър или кардамон?

V.S.: Най-хубавото нещо на сутринта е...
С.С.:
Закуската, последвана от две чаши кафе. За мен черно, мерси.

V.S.: Любовта всъщност се оказа...
С.С.:
„Розата е роза е роза“, казва Гертруд Щайн.


 


Благодарим за приятната атмосфера, безумно вкуснata храна и прекрасното отношение към нас и нашите гости на Jasmine Urban Gastro Bar.
 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 12 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 9 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.