Следва

Кристиан Мандеал и Евгени Божанов в зала „България“

„Нарисувани сънища”

На Валентин Ангелов...

Events преди 6 години

Със серия от маслени платна, пастели, рисунки и колажи художникът ни разказва своите сънища. На пръв поглед еклектична, изложбата преподрежда фантастични случки и мистични места в една цветна приказка с щастлив край.



„Сънувам редовно - разказва авторът. Сънувам нещо прочетено, видяно, нещо невиждано, но винаги цветно и конкретно. Сънувам как рисувам. Сънувам бъдещата си картина. След това се опитвам да повторя онази красива и идеална картина от съня ми, но това е трудна работа и съм принуден да се задоволя с подобието.
Понякога се случва обратното, да нарисувам картина преди да съм я сънувал, но още същата вечер бързо заспивам и се опитвам да поправя грешката. Все още не съм сънувал дали картините ще ви харесат, но когато това се случи веднага ще ви предупредя“. 
- Валентин Ангелов.

Откриването на изложбата е на 14 февруари до 2 март 2018г. в Галерия Ракурси, която се намира на ул.”Хан Крум” 4а.

Be there!

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.