Следва

NYFW Есен/Зима 2018-та: Victoria Beckham

NYFW Есен/Зима 2018-та: Bottega Veneta

С отварянето на новия бутик на Bottega Veneta в Ню Йорк...

Runway преди 6 години

... креативният директор на къщата, Томас Майер, решава също така да пренесе цялото дефиле в американската модна столица. За първи път позиционирана извън рамките на Милано, есенно-зимната колекция за 2018-та отпразнува Ню Йорк като прекрасния град, който е, но и още неговите жители като музи.

Колекцията говори за отпразнуване на индивидуалността с различните типажи хора, които Ню Йорк приютява. Така самият Майер обяснява първата визия от дефилето - класически копринен пижама сет, облечен под изключително кемъл палто: "Исках да пресъздам образа на жената, която просто намята палтото над пижамата си, за да си вземе кафе или да разходи кучето в парка." Дизайнерът продължава да цитира своите нюйоркски инспирации така: "Смелият нюйоркчанин, който се осмелява да се покаже на света и да изпъкне на фона на тълпата," но добавя към тази особено конкретна категоризация и последните си интереси в архитектурата и по-конкретно идеята за 3D.

Великолепното и разпознаваемо Bottega майсторство се наблюдава, както винаги, във всеки един детайл на колекцията - усет към детайла, купища ръчна работа и лукс, който прекалено малко от съвременните брандове предоставят на потребителите си. А Майер не изневерява на корените на къщата и за пореден път надвишава очакванията на всички - и за дамската, и за мъжката колекция, които тук са представени в едно. В безупречни и подчертано релаксирани силуети, дизайнерът рисува с цветовете на лилаво, жълто, винено червено и жълто, които влизат в силни color block съчетания...

Погледнете всички дизайни, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.