Говори ми за ЛЮБОВ: Хубен Черкелов

Говори ми за ЛЮБОВ: Хубен Черкелов

Голямо богатство ще да е...
 

Направо - скрито имане! Тази любов цена няма, а най-истинска е когато е говорена, разказана, споделена.

Най-силната емоция, през нашите, и неговите, очи, днес изглежда така>>>

име: Хубен Черкелов
години: 48
зодия: Водолей
работи като: художник & експериментален творец
отличителни белези: особено завладяващи чар и топлина, които въвличат директно в истинско артистично пътешествие... или пък ни връщат на родна почва с жестока изложба "Имане" - първа самостоятелна на Хубен Черкелов от 18 години насам, която можете да видите до 11-ти март в САМСИ.
повече: в редовете надолу >>>

V.S.: Ти си! Дай ни въпрос за любов?
Хубен Черкелов: 
До колко пъти според вас е възможно човек да се влюби през живота си и за всички ли важи?
V.S.: До три, максимум четири и би трябвало да важи за всички!

А сега, така>>>

V.S.: Всичко започва с...
Х.Ч.:
Един малък флирт...

Коментари: 2

P
popfolkdevotee (2018/02/15 / 01:12)
Извод от вчерашния 14 Февруари: Българите трябва да преместят Трифонов ден на 13 февруари. Това ще бъде много готин civil компромис, от който ще печелим ние, които всяка година сме принудени да гледаме Иван и Андрей (техните медии и предавания) да спорят на тази тема!
P
popfolkdevotee (2018/02/14 / 05:53)
разбираме, че тази рубрика този месец се е актуализирала заради датата, (14 февруари.St Valentine day) , но съвсем приятелски, тази рубрика не върши услуга на каквото и да е свързано с любов. Първо тук се говори много общо..не говорят хора, възпалени или възпламенени от любовта, а начинът по който се говори заличава метафизическата дименсия на любовта, доместицира , джентрифицира любовното....превръща я в нещо посредствено, нещо делнично. Много по-съдържателно е да се пита за манипулациите, негативните, самозаличаващите планове на това човек да е влюбен, Има едно противореие, когато човек е истински влюбен, той е уязвим, и не приказва с всеки на тези тема, още повече с широката публика. Може би е добре да бъде пре-рубрикирано в категориите на "флирт и ежедневните попадания на влюбване", привличане"..харесване.. човек, когато е влюбен, не е добър консултант по темата, той губи способността да анализра, ако може да прави това, значи не е влюбен достатъчно, тоест, значи се е сблъскал с нещо друго. Достатъчно е да погледнете например у Роланд БАрт - Фрагменти на Любовния дискурс"..където той много остроумно взема някакъв детайл от влюбването, от тези метафизически хитости, защити, идеализации (всичките дефенс механизми могат да бъдат видяни и като формати на любовта).. и вземайки такива частни, уж партикуларни, но универсални моменти, той открива паралали с филсофски и художествени текстове. Например.. (този пример е валиден обаче само за времето със старите домашни телефони) Барт обясняваше как ние очакваме да ни се обади любимият човек..и всяко позвъняване на телефона има свой сюжет..ако е късо позвъняване- ето, сега тя се е отказала.. ако телефона звъни и ти очакваш да е тя, но се обажда някой друг, тогава започваш да нервничиш, какво ако сега в този момент ми звъни.. а аз не съм на линия.. Тази игра, кяото ние играем със себе си..когато всичко какото се случи е знак към това, че другият все още продължава да е там, където ние искаме да бъде. ТАзи невротика на влюбването, това че дори и най-малкият жест започва да се тълкува като знак..и тм.тази икономика на любовта. дори най-малкото нещо стои за най-голямото. После друга глава у Барт..Тъмни очила..Когато не искаш другите да срещат погледа ти, сякаш за да не уловят, че страдаш заради любовта.. .. Съвсем честно, едва ли от тази рубрика сме способни да научим каквото и е за любовта..а и ен акзвам, че имаме нужда в любовта да сме научени.. БАрт не пише книгата си за да бъде наръчник на влюбения..а за да покаже, че любовното е дискурс. както и да е.. аз се съмнявам, че 14 февруари има нещо общо с любовта. предполагам дори, че много хора, които са влюбени са по-скоро нещастни в такъв ден, понеже този натиск да го отпразнуват ги вларва в размисъл, който не е полезен за тях..

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.