Следва

Петъчна доза секс: Крис Хемсуърт

Кандида Хьофер е отличена с Наградата за изключителен принос към фотографията от Световните награди за фотография на Sony 2018

Творби на фотографката ще бъдат представени в Somerset House, Лондон в периода 20 април - 6 май 2018 г.

All About Life преди 6 години

Световната фотографска организация има удоволствието да обяви прочутата съвременна фотографка Кандида Хьофер за носител на престижната Награда за изключителен принос към фотографията на Световните награди за фотография на Sony 2018.

Отличието ще бъде връчено по време на церемония в Лондон на 19 април 2018 г. Лична селекция от творбите на Хьофер ще бъде показана по време изложбата на Световните награди за фотография на Sony в Somerset House, Лондон в периода 20 април - 6 май.

Немският артист Кандида Хьофер (родена в Еберсвалде, 1944 г.) е един от най-изтъкнатите съвременни фотографи. Известни с прецизната методология и техника на работа, международно признатите творби на Хьофер често пъти представляват широкоформатни цветни фотографии. Нейните въздействащи портрети на големи и празни интериорни пространства са част от значими колекции, представени във водещи международни музеи по целия свят.

По повод на отличието за принос към фотографията, с което Хьофер е удостоена, тя лично е подбрала творби от своята дълга кариера, които да бъдат представени по време на изложбата на Световните награди за фотография на Sony в Somerset House, Лондон. Сред тях са 3 от най-забележителните широкоформатни творби на Хьофер - Musée du Louvre Paris XXI 2005, Hermitage St. Petersburg VIII 2014 и Trinity College Library Dublin I 2004, взети от Ben Brown Fine Arts в Лондон.

Сред предишните носители на Наградата за изключителен принос към фотографията са Мари Елън Марк, Ив Арнолд, Брус Дейвидсън, Елиът Ъруит и Мартин Пар.

Творбите на Хьофер ще станат част от над 600 вдъхновяващи изображения, участващи в Световните награди за фотография на Sony 2018 – най-забележителният световен фотоконкурс. С помощта на куратора Майк Троу, бивш фоторедактор, работил за британския Vogue, в изложбата са включени избрани творби от рекордния брой подадени за участие кадри в Наградите за 2018. Покриващи голямо разнообразие от жанрове - от архитектура до пейзажи, от улична фотография до дива природа, от портрети до пътешествия, избраните и одобрени снимки ще дадат на аудиторията реален поглед към тенденциите във фотографията, които са повлияли на кадрите от изминалата година.

По повод на отличието и предстоящата изложба Хьофер сподели: „За мен е чест. Надявам се, че това ще е поредната стъпка към стопяване на границите между фотографията и изкуството във възприятието на публиката.“

Скот Грей, главен изпълнителен директор на Световната фотографска организация, коментира: „За мен е огромна привилегия да връча тази Награда на толкова важен артист, съумял да преодолее границите в своята професия. Работата на Кандида, технически съвършена и наситена с толкова красота, е удоволствие за очите.“

 

More All About Life