Следва

Христина Митовска говори за ЛЮБОВ

Говори ми за ЛЮБОВ: Борислав Банев

Дръж приятелите близо, а конкуренцията - още по-близо...

Celebrities преди 6 години

Умен, интересен, словесно увличащ и емоционално потапящ мъж е събеседникът ни днес. Поканихме го, ние и Любовта, на двубой на думи, и той ни каза всичко, което искахме да чуем.

име: Борислав Банев
години: 40
зодия: Рак
работи като: главен редактор на егоист
отличителни белези: симпатично прошарени коси, мачо чаровност, умело боравене с думите, приятно намигване към модата
повече: надолу >>>


V.S.: Да открием Фрагмените на любовния дискурс с теб? Задай ни въпрос по темата.
Борислав Банев:
Защо любовта се изнизва толкова измамно бързо под прага и с какво можем да я задържим?
V.S.:
С мекици с пудра захар! По първата част на въпроса отговорът не ни е известен.

V.S.: Как мирише чувството?
Б.Б.:
Предполагам се усеща в късна сутрин, предобед. На похот, цигари, вино, светещ дисплей на стереосистема и зациклил диск, изтлели свещи... Иначе се стремя да бягам от чувствата. Все си мисля, че мозъкът трябва да надделее. Да си облечеш ризата и да си тръгнеш. Или да останеш и да приготвиш закуска, докато тя ти подрънква чисто гола на китара/пиано, леко усмихвайки се.

V.S.: С вкусна цигара или с бутилка-две добро вино асоциираш повече момента на влюбването?
Б.Б.:
И с двете. Не пуша никотинови от 20 години (макар, че някои твърдят да са ме виждали). Ако под "вкусна" имате предвид марихуана - може и да е перфектно начало на влюбване, не знам. Влюбването не зависи от субстанции. Цигарите и алкохола са брутални наркотици, спрете ги, ако имате вземане-даване (някой ден ще е най-вече даване) с тях.





V.S.: Краката или ръцете са по-важни в естетически аспект?
Б.Б.:
И гърдите, и дупето (смее се). Но извън шегата - естетиката често губи пред духа. Никога не съм бил с - ъъъъ - неестетична жена. Влюбвал съм се в жени заради това, че обичат любимите ми филми, музика, книги. Но съм се влюбвал и в жени без да знам защо.

V.S.: Искаме ти съвет за татуировка - символ, какво да си направим?
Б.Б.:
Ръкави. На едната ръка - всички символи на Изтока, на другата - на Западната философия. Просто не си татуирайте листо от канабис, старото лого на Сепултура или FIKI 4EVER. Принципно - не се татуирайте - като вечна пижама е.

V.S.: Как би могла да се презентира любовта, ако си пред незапозната публика?
Б.Б.:
Илюзия. Да ти сипят халюциноген в чашата, докато си отскочил до тоалетната. Може да е толкова интензивно, че да ти изкърти тиквата и да си неадекватен, но може и да е меко, благо и да ти е велико парти. Във всички случаи трябва да си удариш два шамара и да се освестиш, щото любовта без трезва мисъл не вещае нищо добро.

V.S.: Надеждата или вярата са по-добрият синоним?
Б.Б.:
И двете. Надеждата е движеща сила, вярата асоциирам с религия. Православен, за да изпреваря следващия въпрос.

V.S.: Имаше един лаф: Нахранете журналистите! Важи ли и как за Нахранете чувствата?
Б.Б.:
Чувствата се хранят с култура и отношение. Всичко е любов и страх. За журналистите мисля онова на Норман Мейлър: "Ако някой не е достатъчно талантлив, за да стане писател, не е достатъчно умен, за да стане адвокат и ръцете му треперят твърде много, за да извършва операции, той става журналист“. Да са живи и здрави.

V.S.: Скуката е пределно опасна, как я борим?
Б.Б.:
Тя ражда чудовища в главите ни. Как да я борим? Ако махнем всички нелегални методи - четете книги, развийте интереси към непознати неща/места/хора. Изобщо - бъдете безстрашни пред непоправимото.

V.S.: Възстанови накратко най-ранната си любовна емоция?
Б.Б.:
Съчиних китарна поема за нея. Мацка от по-малките класове в Математическата - Евгения. Тя така и не я чу (щото нямаше фейсбук). Държахме се за ръце на един лагер, докато не дойде класическото: "Харесвам те, но по-добре да си останем приятели". От няколко месеца - 20 години по-късно - сме приятели във фейсбук.



V.S.: Вярваш ли на притчи?
Б.Б.:
Да, нали съм религиозен. Постите, впрочем, започват на 18-ти февруари, гответе се.

V.S.: Накрая винаги побеждава?
Б.Б.:
Накрая побеждават селяните. Те винаги побеждават. От "Великолепната седморка” насам.

V.S.: Въпреки че "живият" живот /извини ни за клишето/ не търпи...
Б.Б.:
Умните. И в това няма нищо лошо. А какво ще стане, ако всички си татуираме "Яжте, пийте, Боби черпи"?!

V.S.: Напишете съобщение...
Б.Б.:
Това е като в лексиконите от соца (смее се). Ами... стойте далеч от мрачни мисли и се влюбвайте безстрашно във всичко, към което ви тегли сърцето. Останалото е Бог.




Благодарим за приятната атмосфера, безумно вкуснata храна и прекрасното отношение към нас и нашите гости на Jasmine Urban Gastro Bar.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 15 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.