Следва

ЯВОР БАХАРОВ С РОЛЯ В ОПЕРАТА „СЛУГИНЯТА-ГОСПОДАРКА“

Карнавал на възглавници с музиката на Френския Моцарт – Камий Сен-Санс и руския гений Сергей Прокофиев

Карнавал на възглавници с музиката на Френския Моцарт – Камий Сен-Санс и руския гений Сергей Прокофиев

Music преди 6 години

Карнавал на възглавници е най-новата програма на популярните Концерти на възглавници, която ще бъде представена за първи път тази неделя, 18 февруари 2018г. от 11:00, 14:00 и 17:00ч. в залата на Съюза на архитектите на столичната ул. „Кракра“ №11. Дървеният духов квинтет „Windy“ ще изпълни музикалната приказка „Петя и вълкът“ от колоса на руската музика - Сергей Прокофиев, както и сюитата „Карнавал на животните“ от френския Моцарт - Камий Сен-Санс. Двете най-популярни и най-обичани от публиката детски класически произведения за всички времена за първи път ще бъдат съчетани в Концерти на възглавници.

В синхрон с карнавалния февруари, когато Венеция се преобразява в град на илюзии, мечти и приказни силуети, малки и големи почитатели на класическата музика са поканени да облекат най-оригиналните си карнавални костюми и да се насладят на темпераментни изпълнения от изключителните музиканти. Подготвени са награди за най-оригинален костюм, както и традиционните призове за най-послушен родител и най-добър диригент сред децата. Наградите са осигурени от партньори и приятели на Концерти на възглавници.

В състава на квинтет Windy си партнират петима талантливи музиканти, които неведнъж са впечатлявали публиката със своя мек и приказен звук. Флейтистът Петьо Колев е учил в града на Моцарт – Залцбург и освен на флейта, може да свири на пиано и на контрабас. Като дете, обоистът Асен Цветанов е мечтал да стане супергерой и в известен смисъл мечтата му се сбъдва като става суперобоист, солирал с Академичния и Нов симфоничен оркестри. Благородната валдхорна също е част от квинтет Windy, а в нея от пръв поглед се е влюбил валдхорнистът Михаил Михайлов, който особено обича да свири камерна музика. Кларинетистът Явор Добрев е получил образованието си в Швейцария, но малко от неговите почитатели знаят, че си е представял бъдещата си кариера като водолаз, а за кратко и като тромбонист. Единственото, но ненадминато по своя чар дамско присъствие в квинтет Windy, e на фаготистката Таня Стайкова, чиято биография блести с получената национална диплома за пълно отличие.

Традиционната Работилница започва един час преди всеки Карнавал на възглавници. В нея всички деца ще могат да декорират своята карнавална маска за спомен от концерта, както и да открият любимото си животинче. Участието в нея, както винаги, е безплатно. След всеки концерт малките зрители ще могат да разгледат и проучат духовите инструменти, а също и да получат ценни насоки относно бъдещи музикални занимания от звездните изпълнители.
„Концерти на възглавници“ са проект на „Модо България“ и са оценени от публиката като най-престижния и успешен цикъл от класически концерти за деца в България. Те са първите семейни камерни концерти в страната ни, носители на наградата на Българско Национално Радио и предаването “Allegro Vivace” за Проект на годината, както и на приза “Златна игла”, връчван от Classic FM радио.


 

Концерт на възглавници” е проект на Модо България и се осъществява с подкрепата на Детски Дневник, Калинел, FunBook, Дарик радио, Книжарници Хеликон, WebCafe и други.

Билети за събитието се предлагат на място преди всеки концерт при наличие на свободни места, както и онлайн на www.pillows.bg.

 

More Music