Следва

Movie Test Drive: Привличане и какво да правим с него?

ЯВОР БАХАРОВ С РОЛЯ В ОПЕРАТА „СЛУГИНЯТА-ГОСПОДАРКА“

Международният проект „Младите в операта” с оперна премиера в кино „Влайкова”

Events преди 6 години

На 18 февруари от 18.30ч. на сцената на кино „Влайкова“, софийската публика ще има удоволствието да се наслади на операта „Слугинята Господарка“ от италианския композитор Джовани Паизиело.

България е първата държава домакин по реализирането на двугодишен международен проект „YOUNG@OPERA” / „Младите в операта” със съдействието на Фондация „Опероса”.

Талантлив и млад екип от България, Сърбия и Черна гора ще работи по операта „Слугинята-Господарка, която ще бъде представена в различни градове на трите държави през 2018г.

В ролята на Серпина ще имате удоволствието да чуете сръбското сопрано Александра Станкович, а в ролята на Уберто ще пее големият български бас Божидар Божкилов.

Към тях ще се присъедини и Явор Бахаров в ролята на Веспоне.

Диригент: Милен Апостолов

Ментор на проекта: Маесто Предраг Госта (Сърбия;САЩ)

Режисьор Владан Джуркович (Сърбия)

Сценограф: Магдалена Влаич (Сърбия);

Костюми: Лина Лекович (Черна гора)

На пианото: Бояна Радивойевич (Сърбия)

Струнен квартет: Иво Александров, Бойка Младенова, Христо Аролски, Иван Стайков

Фотограф: Фелия Барух


За режисьора Владан Джуркович темата в операта „Слугинята-Господарка“ е вечната тема за любовта и брака.

Винаги е имало две причини за встъпване в брак-любов или облаги, а понякога и двете. Темата за брака е била предмет за комедия, още от древността до наши дни. Какви са мотивите на младите момичета да имат отношение с по-възрастен мъж? Струва ми се, че тази много стара тема, никога не е била толкова актуална, колкото днес. Свидетели сме, как младите момичета променят напълно външния си вид, за да постигнат идеалната красота. Именно те стават най-жестоките зверове в лова за плячка. А тяхната плячка са богатите и влиятелни мъже. В комедиите, отношенията между такива двойки се изразява предимно с конфликт, но има и смяна на ролите. В повечето случаи тези мъже се наказват от съпругите си и остават без нищо.
Историята на операта „Слугинята Господарка“ е именно за това, как джентълменът Уберто се превръща в слуга.”
, споделя режисьорът.


Не пропускайте насладата от красивата музика на операта „Слугинята Господарка”, изпълнена и изиграна с много любов за вас!

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 3 седмици

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.