Следва

Говори ми за ЛЮБОВ: Тодор Илиев

Voulez-vous Крок Мадам?

Мммм....

Food преди 6 години

Г-Л-А-Д-Н-И   С-М-Е! Постоянно, 24/7! Умираме си за... ами, въглехидрати. Какво да се прави, слабост са ни голяма и имаме нужда от тях, най-малкото за подсигуряване на доброто ни настроение... Признаваме си! Нямаме търпение да дойде уикендът, защото калориите тогава не се броят, а и апетитът ни е х10! Харесваме си рецепта за утрешната закуска. Критериите ни не са високи - да е обилна само. Спираме се на един френски традиционен сандвич, който носи изисканото име - Крок Мадам. Божествен е! Споделяме го с вас:

Продукти:

За сандвича:
масло - 50 г
сол - 1/4 ч.л.
кашкавал - 1/2 ч.ч. (настърган)
хляб - 4 филии
горчица - 2 ч.л.
шунка - 2 резена
яйца - 2 бр.

За соса:
масло - 30 г
прясно мляко - 1 ч.ч.
брашно - 1 с.л.
кашкавал - 1/2 ч.ч.

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява предварително на 200 градуса.

Сос:
Маслото се стопява на силен огън, добавя се брашното и се запържва до златисто. Добавя се млякото и се вари 2 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от огъня, добавя се кашкавал.

Сандвич:
Две филий се намазват с горчица и се покриват с резен шунка. Върху другите две се слага сос. Поръсват се с кашкавал и се съединяват две по две.

И финалът:

Маслото се разтапя на среден огън и в него се запържват сандвичите от всяка страна по 2 минути. Поставят се в тава и върху всеки се слага по едно яйце. Пекат се 3-4 минути и се поливат с останалия сос. Сервира се със салата по избор.

Обещаваме ви, че резултатът е феноменален и скоро не сте опитвали толкова вкусен сандвич. Претенциозното му име определено предвещава фойерверки в стомаха! 

More Food