Следва

hOUR SPACE представя темата “Взаимоотношения и семейство”

Любовен Зодиак: КОЗИРОГ

Уникалната характеристика на зодиакалните знаци…в любовта!

Astro преди 6 години

КОЗИРОГ (22.12 – 20.01)

Как обичат

Ако сте влюбени в Козирог, то обектът ви на обожание е ярка и непредсказуема личност. Парадоксалното е, че самите Козирози никога не биха искали да им се налага да се справят с някого като тях, макар и да харесват своята спонтанност. Козирогът предпочита по-резервиран и балансиран партньор. По този начин се постига хармония, тъй като комбинация от страстните Козирози, влезнали в отношение с друга такава личност, може да доведе до пораждане на унищожителна връзка.

Козирозите не обичат свободата им да бъде ограничавана, но в същото време желаят по-предвидими половинки, които не притежават същата непредсказуемост. Това, че самите те са склонни да се отдават на страстите си, ги кара да предполагат за същото в партньора си, което ги притеснява и ядосва. Но, тъй като самите те знаят колко важна е свободата за личността, те няма да желаят да бъдат във връзка, в която се налага да ограничават действията на партньора си. Затова предпочитат възлюбените им да бъдат по-„кротки“ от тях, за да може да има спокойствие, като се избегне налагането на някакви правила.

Козирозите са импулсивни и се вслушват във вътрешното си Аз. Това ги кара често да се впускат в романтични и страстни връзки, които не е задължително да продължават твърде дълго. Докато има страст, за Козирога нещата са страхотни. В момента, в който страстта е в излишък, те ще се чувстват като оковани в тези отношения.
Този зодиакален знак рядко склонява да сключи брак или да се реши на дългосрочни отношения. Това е така, защото Козирогът се нуждае от перфектната златна среда между хармонията и хаоса. Те не откриват това у всекиго, а и не могат да бъдат с човек, който ги кара да ограничават поривите си.

Често на Козирозите им е трудно да изразят това, което искат. Затова те ще наблягат повече на действията, отколкото на думите. Същото важи и за секса.
Ако имате сериозна връзка с Козирог, то той ще ви научи как да се радвате на мига, оценявайки го заради това, което е, а не с оглед на миналото и бъдещето. За тях животът е приключение, както и любовта.

Как да ги обичаме

Една основна особеност на Козирозите е тяхната потайност. Те не споделят лесно нещата, които ги тревожат, затова човекът до тях трябва да ги познава добре и да разбира сам какво се случва в главата им. Това, разбира се, невинаги е възможно. Но това да се опитвате да изкарате думите от устата им, също не е правилен подход с Козирог. Този зодиакален знак предпочита да усеща подкрепата ви, но чрез действия, а не чрез разговори. Споделянето го измъчва, а и желанието му да се справи по-бързо с проблема и да го забрави го кара да говори по-малко за него. Затова недейте да се учудвате, ако Козирогът мълчи и не казва директно какво му е.

Причината за затвореността на Козирозите е и тяхната срамежливост. Те може и да са изключително уверени като личности, но в много отношения също са уязвими и се срамуват. За тях ще бъде мъчително и трудно да се опитва да ви се обяснява в любов, да ви цитира поезия и да ви повтаря колко ви обича постоянно. Любовта си Козирогът проявява на практика. Това ще очаква и от вас. За него не е важно колко пъти сте му казали, че го обичате, а какво сте направили, за да му го докажете. Когато показвате, че ви е грижа за него, правите малки жестове, Козирогът ще забележи това. Не са му необходими думи. Ако константно се опитвате да говорите за любов, Козирогът ще се чувства задължен да прави същото. Но това не би му харесало, тъй като той не вижда смисъл в цялото бръщолевене.

Козирогът е един от най-любящите знаци на Зодиака. Ако сте спечелили сърцето му, той ще ви обсипва с ласки и внимание, но и ще разчита на пълната ви отдаденост. Така че, ако виждате, че Козирог е влюбен във вас, но не смятате, че от това може да излезе истинска любов, то е редно да не му давате напразни надежди. Козирозите рядко допускат някого до себе си, така че не си играйте с чувствата им. Ако го направите, определено няма как да запазите добри отношения.
Един от най-ценните съвети, свързани с Козирога, би бил да не търсите „рецепти“ в отношенията си с него. Козирогът не играе по правила. За него тези правила се изграждат от самия момент, който сам по себе си е уникален. Няма алгоритъм, който да ви отведе до сърцето му.

Как се разделят с партньора си

Козирозите са изключително самостоятелни в повечето отношения на живота си. Ако партньорите им са пасивни, не поемат никаква инициатива и просто с носят по течението, Козирогът ще бъде обезпокоен. Той няма да се чувства в свои среди и ще започне да прави намеци за това. Както винаги, той няма да каже нищо конкретно, а просто ще промени коренно поведението си. Ако по действията можете да съдите за любовта на Козирога, то по същото можете да разпознаете и „изпаряването“ й.

Ако партньорът остане безразличен за промените в Козирога, то той ще изпадне в ярост, която трудно може да бъде игнорирана. Всичката любов, нежност и внимание се изпаряват мигновено и остава само гняв. Козирогът е гневен в двоен смисъл – защото партньорът му не забелязва важните неща във връзката, а и защото се е стигнало до там, че чувствата започват да изчезват. Така Козирогът се превръща в гръмотевична буря. Ако успеете да преминете през нея, то наистина отношенията ви трябва да се променят коренно, за да се възвърне тяхната тръпка. В противен случай Козирогът просто ще стане абсолютно апатичен. Всички намеци, демонстрации и ярост ще изчезнат. Той просто ще чака подходящия момент, за да приключи връзката.

More Astro