Следва

Супер лятна оферта

Betty Barclay Autumn/Winter 2009 Fashion Report

Ключовият имидж за Есен/Зима 2009 включва женствени, вталени якета съчетани с тесни поли до коляното, или с популярните Марлене Дитрих панталони

All fashion преди 14 години

Новата колекция Есен/Зима на Бети Баркли ще очарова всеки с богати цветове и изработени с въображение тъкани. Фокусът на модата попада върху естествени и неподправени модели, които по атрактивен начин създават непринуден „всекидневен вид”. Този сезон, Бети Баркли подчертава индивидуалността на всяка жена с невероятното разнообразие от материи, структури и форми.

През есен/ зима 2009 Бети Баркли дава на традиционните елементи и фолклорните мотиви нови интерпретации. Постигнато е заради „живите” структури, вдъхновените от животинския свят шарки, забележителния контраст в материите и изчистените модели. Елегантност и практичност са доминиращи в създаването на модерния облик, който очертава минималистичен контур и придава много женственост на елементи заимствани от мъжките облекла. Ретро влиянието все още е актуално. Те са развива чрез етнически мотиви, милитъри и много цветни акценти, индийски и средновековни щампи. Така е постигнато оживление в един позитивен ремикс.
Богатите топли цветове са все така важен компонент в колекцията на Бети Баркли. Заедно с топлите тонове на виолетовото до червената скала, фокусът тук е и в оттенъците на зелено и тюркоаз. Сивите нюанси идеално ги неутрализират и заедно с тъмнокафявото са поставени като важна основа, която подчертава автентичното етно направление със силни акценти, или, с краски на есенни листа. Черното е незаменимо за постигане на изтънченост, а дори и традиционните цветови съчетания изглеждат иновативно, когато са комбинирани с нетрадиционни наситени багри.



Ключовият имидж за Есен/Зима 2009 включва женствени, вталени якета съчетани с тесни поли до коляното, или с популярните Марлене Дитрих панталони. Тесните поли и емблематичните за прочутата актриса панталони изглеждат прекрасно също и с блейзери с изчистен силует, носени с блузи с вързана на врата фльонга или с жабо. Тенденцията на „напластяването” е трайна!

 

 



Късото сако с подплънки комбинирано с прилепнал пуловер и джинси или, в контраст на всякакво влияние на мъжкия стил, с прилепнала рокля от жарсе или с женствена рокля от трико, е много модерно и актуално.
Роклите и в частност полите, са направени от леки тъкани с удивителен дизайн, което им качество ги нарежда в самото начало на списъка „това трябва да го имам”. Плисирани или загърнати около тялото, разкроени или с тесни плохи, с дължина до коляното или трапецовидни – полите този сезон са част от перфектния стил. Сакото от трико е идеално да се носи с модерни поли или панталони „Марлене”. Има го във всички видове кройки, структури на платовете и дизайн: много късо, едва покриващо гърба и раменете; спортно – като яке, с цип, късо и право, като блейзър, а така и по-дълго, но задължително за този сезон.

Топ модел за този сезон е сакото от трико върху фина блуза с връзка (или джувка) на врата, и тясна пола.

 

More from View Sofia

More All fashion

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 18 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.