Следва

Любовен Зодиак: РИБИ

Любовен Зодиак: ВОДОЛЕЙ

Уникалната характеристика на зодиакалните знаци…в любовта!

Astro преди 6 години

ВОДОЛЕЙ (21.01 – 19.02)

Как обичат

Водолеите са невероятно всеотдайни и обичащи персони. Обект на тяхната любов може да бъде цялото човечество. Те винаги забелязват първо хубавите неща около себе си, както и в хората. Затова пък те са големи ухажори и флиртаджии. Ако сте влюбени във Водолей, то за него няма да бъде трудно да забележи невероятни качества у вас, но, докато го спечелите напълно, той ще забелязва невероятното и в други хора, които също ще са обект на неговото желание.

Водолеят изпитва любов към хората като цяло. Той може да пречупи и най-студения човек с мили думи, топлина и разбиране. В любовта Водолеят жадува за романтика и вълшебства, за изобилие от прекрасни изживявания, както в приказките. Ако в една връзка нещата не се получат, Водолеят ще запази приятелството си с човека, с когото е прекарал това време.

Водолеите не могат да влязат в отношения, ако няма сантименталност, нежност, отдаденост и мечти във връзката. Ако никога не могат да открият тези с партньорите, които са имали, Водолеите ще се разочароват от любовта, но отново ще изберат нейна друга форма – приятелство и любов към хората, докато някой в даден момент не им покаже отново, че романтичната любов е възможна. Затова, ако сте успели да накарате Водолей да се влюби във вас, то вие наистина притежавате невероятни качества, които той не е могъл да открие в никого другиго, с което сте станали незаменими. Очаквайте романтика и огромни жестове от страна на Водолея. Така той се чувства жив. Но и вие трябва да бъдете готови да правите същото за него, да участвате в „приказката“, иначе тази романтика ще бъде само едностранна, а това не устройва Водолея.

Как да ги обичаме

Водолеят сам на себе си е най-големият си враг. В разрез на неговата безкрайна любов, самият той не вярва, че може да бъде обичан заради това, което е, макар той да обича всички хора заради това, което са. Той вярва, че, за да спечели любовта на някого, са необходими специални заслуги. Това би било вярно, ако тези заслуги според Водолея не касаеха неговата биография и списък с невероятни постижения и неща, които е правил. Този списък за него се оказва винаги незадоволителен. Той трябва да се чувства достоен, за това, че някой го обича и някак все му е трудно да открие начин най-сетне да се почувства така. Затова, ако сте във връзка с Водолей, трябва да му напомняте за неговите успехи. И не, не го правете, само защото искате да му угодите и да го успокоите. Нереалистичната оценка и придаването на фалшива стойност на глупави неща, само с цел поощряване, не е правилният метод и Водолеят веднага ще разкрие вашия „план“. Затова просто бъдете искрени, не се опитвайте да измисляте фалшиви постижения, за да му кажете, че е направил много. Концентрирайте се върху нещата, които наистина е съумял да постигне. Покажете му, че това е истински успех, напомнете му, че не всеки умее да прави това. Така той няма да може да оспори очевидното.

Заради тази своя неувереност Водолеят има трудности с това да споделя какво го мъчи. Затова ще има случаи, в които дори подкрепата и показването на любовта ви чрез думи и дела няма да помогнат. Единственият начин Водолеят да се отпусне пред вас и да се разкрие, е да му покажете, че и вие страдате. Така той ще знае, че сте проявили емпатия, че можете да разберете през какво преминава. Затова, ако Водолеят е мълчалив и разтревожен, просто му кажете открито, че тази негова затвореност ви измъчва и не можете да бъдете страничен наблюдател на ситуацията.

Трудно е да се докаже на Водолея, че го обичате, заради това, което е. Но трябва всячески да търсите начини, за да го направите.
Що се отнася до секса, Водолеят ще бъде по-стеснителен и откъм споделянето на страстите си. Затова е важно да знае, че вие сте човекът, с когото може да се отпусне, без да се тревожи, че ще обърка нещо. Трябва да е сигурен, че обичате и неговите „тъмни страни“. Това е пътят към сърцето на Водолея.

Как се разделят с партньора си

Водолеите рядко ще видят веднага, че партньорът им е сбъркал в нещо. Както казахме, той вижда винаги първо хубавите неща. Тъй като Водолеят не е злонамерен – той е най-честният и добър зодиакален знак – то той очаква, че и другите са добронамерени също толкова, колкото и той. По същия начин във връзката той не смята, че партньорът му се държи зле. Оправдава го по всевъзможни начини, усмихва се, свива рамене и продължава напред.

След известно време обаче Водолеят забелязва, че наистина има промяна в отношенията. Това се усеща най-вече и от собствената му липса на желание да прави романтични жестове. Водолеят е търпелив. За да се стигне дотам, че да го притеснява нещо подобно, наистина нещата във връзката вече са станали критични. Не е редно да се злоупотребява с търпението на Водолея. Той е чакал, чакал, но накрая, когато вече вижда срива на комуникацията, на романтиката, на любовта, той просто може да си тръгне, затръшвайки вратата и без да каже нито дума. Щом нещата са стигнали до това положение, Водолеят не смята, че ви дължи каквито и да било обяснения.

Разбира се, при по нормални обстоятелства, той би искал да запази добрия тон и да остане приятел с вас. Но ако някой е проявил дързостта да злоупотребява с добрината, търпението, нещо повече – с любовта му! – то Водолеят ще вземе драстични мерки.
В такива случаи Водолеите често заминават за няколко дни далеч от партньорите си, където прочистват ума си. Когато се успокоят, е възможно да направят опит за цивилизован разговор. Това, разбира се, не е задължително, тъй като всяка ситуация сама по себе си е различна и понякога това е немислимо. Но все пак говорим за Водолеите, а те винаги ще се опитат да решат въпроса по възможно най-мирния и добър начин.

Главен признак за това, че нещата между вас и Водолей не се получават, е промяната в неговото отношение. Неговата всеотдайност, романтична натура и вдъхновение се изпаряват – това определено не е типично за влюбения Водолея, така че определено имате основания за притеснение, ако наблюдавате тези „симптоми“.
Друго, което може да накара Водолея да иска да открие изхода от връзката, е свободата му. Той не обича да бъде ограничаван. Светът крие толкова много възможности, красота и приключения. Ако партньорът му постоянно го ревнува, не му позволява да се вижда с приятелите си, да се отдава на любими занимания и пр., Водолеят ще се почувства приклещен и точно като рефлекс и инстинкт за самозащита, той ще поиска да се освободи.
 

More Astro