Следва

Всички носят: Maxi Knit Dress

Моден ексхибиционизъм: Капризни материи от дрешника!

Светът е голям и капризни материи дебнат отвсякъде!

All fashion преди 6 години

Реалността си е реалност: колкото и да обичаме естествените тъкани, в гардероба 70% от материите са със синтетичен характер! Сигурни сме, че и при вас е така - загледайте се в етикета. Вече почти всички в индустрията смесват естествени със синтетични материали, затова е добре и грижата за материята да бъде съобразена със състава!

Ние, без грам да ни е срам, подаваме ръка с няколко броя капризни любими дрехи, които са част от гардероба ни, и споделяме с вас и новия ни другар в поддръжката им, Perwoll Care&Refresh.



Йоанна 

Моят ексхибиционизъм се свежда до тези три любими: блуза, топ и рокля. Основни черти са флоралният мотив и синтетичният характер. В днешно време нежното докосване на коприната може да бъде лесно заменено с 67% cupro и 33% viscosa (както е и в случая с нежния топ от Zara, супер лек, ефирен и секси). А и с правилна поддръжка, въпреки неестествените материали, дрехите ми са все така свежи и с перфектна форма.






Диана


Въпреки че ми се иска да ограничавам дрехите си изцяло до естествени материи, по една или друга причина, това се оказва невъзможно и синтетичните тъкани са се настанили удобно в гардероба ми. Някои от тях спадат към категорията "любими елементи и аутфити", точно като тези три. Топът се пере главно на ръка, за да съм сигурна, че материята ще остане непокътната. Същото се отнася и за кадифената рокля. Солей полата има взимане-даване с пералнята, ако мога така да се изкажа, но се шири в нея изцяло сама. Така и не събрах смелост да я сложа с още нещо. Разбира се, общото звено между трите не е само капризният характер, но и препаратите, с които избирам да ги третирам. В крайна сметка с правилна поддръжка нещата винаги са по-лесни.









Габи

Допирът на фините материи до кожата е едно от удоволствията, от които не бих се лишила. Това е, така да го нарека, моето guilty pleasure, а е "виновно", защото наред с красотата и великолепното усещане, което доставят скъпите материи са и още доста трудоемки за поддръжка. Прането, гладенето, но и още съхранението им е истинско предизвикателство, което обаче с помощта на някое друго умно и практично решение, си заслужава.

Коприната и кадифето попадат сред най-честите ми избори, купувам ги в излишък и ги нося почти всекидневно. Но, разбира се, наред с тях, присъствието на синтетика е неизбежно. Всички сме наясно колко трудно е да се грижиш за коприна, но  миксираните и синтетични тъкани изискват не по-малко работа в подръжката. Както споменах по-горе, с правилния препарат всичко е възможно! 






Решението е едно и то е малка тюркоазена тайна, която обещава да държи любимите ни фешън елементи свежи, чисти и в перфектно състояние задълго - Perwoll Care&Refresh.
Със специалната си Deo-tech - технология Perwoll Care & Refresh надеждно неутрализира миризмите и в същото време се грижи за синтетичните материали, осигурявайки им до 24 часа свежест и по-дълъг живот.

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.