Следва

MFW Есен/Зима 2018: Moschino

MFW Есен/Зима 2018: Lucio Vanotti

Без утежняващи декорации, замисълът на дизайните е семпъл...

Runway преди 6 години

Униформата като маниер на обличане заляга в концепцията на новата есенно-зимна колекция на Лучо Ваноти и едноименния му бранд за Есен/Зима 2018-та. Свободни, но прецизно конструирани елементи, комплиментиращи се едни други при съчетаване, но и още търпящи богато наслояване, поставят основите на колекцията.

Дизайнерът разглежда униформата (удобните бейсик елементи, жизненоважни за ежедневния стил) не само като необходимост, но и още като начин за идентификация на група хора. Той смесва работните елементи с "новата вълна", спортното облекло, постмодернизма и хип-хоп културата. Тази богата на референции идея се превежда в една добре направена колекция от равни части математически изчислени в конструкцията си силуети и забавление, изразено в силни и калър блок съчетани тонове. Без утежняващи декорации, замисълът на дизайните е семпъл - квадратни във формата си якета; заоблени в силуета панталони; издължени правоъгълни ризи; поли с безупречни ъгли. Повтарящ се детайл, който позволява също така допълнително манипулиране на дрехата, е пристягането, присъстващо в голяма част от моделите - така суичерът се превръща в палто или пелерина, а бомбърът значително увеличава обема си.

Използваните материали са предимно естествени - филц, туид, различна на вид вълна, както и стандартен за изработка на ризи памук. Като допълнение на естествената гама, поява правят и технологичните рефлективни и металик найлони, които се редуват измежду неутралните и ярки тонове на сиво, черно, фукция, жълто и оранжево.

Цялата колекция в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 3 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.