Следва

Четиво в четвъртък: "Хазарски речник"

Изложба "Визуална Еклектика, Музикално Единство" в галерия "Етюд"

ВИЗУАЛНА ЕКЛЕКТИКА,
МУЗИКАЛНО ЕДИНСТВО
Изложба на Спартак Константинов, Светозар Колев и
Добрин Атанасов

27 февруари – 13 март 2018 г.

Events преди 6 години

Галерия „ЕТЮД“ има удоволствието да ви представи изложбата „Визуална еклектика, музикално единство“, която представя трима художници със съвършено различни подходи към изобразителното изкуство, обединени от музиката. Спартак Константинов, Добрин Атанасов и Светозар Колев са професионални визуални артисти, които активно се изявяват и на музикалната сцена. Всеки от тях участва в различни музикални формации като „Магистри“, „Екзитус“, „SDS 3,14“, „The Blue Jam Ways“ и др. Заедно членуват в група „Мискините“, с която от години изпълняват авторска музика по клубове и фестивали из цялата страна. Музикалното единство, което постигат в ироничното звучене на групата обаче е в силен контраст с разнопосочността в заниманията им с визуални изкуства. Всеки от тримата следва собствена посока в концепциите и изразните средства. Липсата на допирни точки в професионалното им амплоа предпоставя и еклектичния характер на общата им художествена изява. В изложбата ще бъдат представени рисунки, монотипии, принтове и инсталации чрез които всеки от авторите ще покаже индивидуалните си търсения в областта на визуалното.

Спартак Константинов работи предимно като живописец, но има интерес и изяви и в други области на изобразителното изкуство – графика, скулптура, дизайн и декорация на интериорни пространства, кинодекори и т.н.

Добрин Атанасов е преподавател по съвременно изкуство и графичен дизайн в Софийския университет. Като художник създава инсталации, принтове и видеа. Активно се изявява и в областта на лендарта.

Светозар Колев се занимава изцяло с рисуване. Работи в сферата на живописта и рисунката.


    

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 3 седмици

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.