Следва

За тоталността в битката на героите с големи сърца

Звездата Елена Папаризу покорява за първи път София на 27 май

Елена Папаризу – една от най-успешните и популярни гръцки звезди на всички времена, за първи път ще излезе на българска сцена на 27 май 2018.

Music преди 6 години

Концертът на световноизвестната изпълнителка е в зала 1 на НДК, а билети вече се продават в интернет на ticketportal.bg и в мрежата на "Тикетпортал", както и в Билетния център на НДК.

Победителка в престижния музикален конкурс "Евровизия", жури в телевизионното шоу "Гласът на Гърция", певица в дуета "Антик", всички нейни албуми са платинени – това е само малка част от богатата биография на гръцката поп звезда, която е родена и израснала в Швеция. Любопитен факт е също, че още през 2003 г. Елена Папаризу покорява сърцата на многобройните си български фенове с хита Why? ("Защо?"), който изпълнява съвместно със Слави Трифонов. След грандиозния успех на песента в тв и радио ефира на Гърция и България и гостуванията на "Антик" в "Шоуто на Слави", звездата се подготвя за първия си концерт в София. Елена Папаризу обещава незабравимо шоу и много изненади на 27 май, когато ще изпълни както хитове като My Number One, Mambo, Haide, Fiesta, Baby It's Over, така и песни от новия й албум Ouranio Toxo (2017).

Родена е в гръцко семейство в град Гьотеборг, Швеция. Талантът й се изявява още в детските години и неслучайно учи в гимназия по театрално и музикално изкуство. Когато е само на 17 години, тя и Никос Панайотидис създават "Антик". С песента (I Would) Die for You дуетът представя Гърция в музикалния конкурс "Евровизия" през 2001 г. и се класира на трето място. Само четири години по-късно като самостоятелен артист Елена Папаризу печели световно признание и първото място в "Евровизия" с песента My Number One. Началото на соловата й кариера бележат договорът със Sony Music Greece и първият й сингъл Anapantites Klisis (2003), последвани от дебютния албум с двойно платинен статус Protereotita (2004).

Елена Папаризу получава многобройни признания за таланта си, като през годините тя е най-награждаваният гръцки изпълнител от MAD TV и има рекорден брой награди – 23. През 2010 г. Forbes я обявява за една от най-влиятелните звезди в Гърция, а Alpha TV й отрежда 14-то място в класацията "30-те най-популярни гръцки певици за последните 50 години".

Билети за шоуто на Елена Папаризу на 27 май, неделя, от 20:00 ч. в зала 1 на НДК вече се продават на цени от 30 до 80 лева – в интернет на ticketportal.bg и в мрежата на "Тикетпортал" в цялата страна, както и в Билетния център на НДК, книжарници Booktrading, бензиностанции OMV.

More Music