Следва

Играй и СПЕЧЕЛИ: Прелъстителен парфюм от BOSS

Перно Рикар поднови партньорството си с ПРОГРАМА ЕРАЗЪМ (ESN) за осма поредна година

УСПЕХ В ОГРАНИЧАВАНЕТО НА ПРЕКОМЕРНАТА УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ СРЕД СТУДЕНТИТЕ

All About Life преди 6 години

Перно Рикар поднови партньорството си със студентската мрежа "Еразъм" (ESN) за осма поредна година. Споразумението, подписано в Брюксел, има за цел да продължи прилагането на ефективна програма за повишаване на осведомеността сред студентите относно прекомерната употреба на алкохол.

Независима външна оценка на програмата подчертава ефективността й, както и положителното развитие по отношение на консумацията на алкохол сред студентите. Над 61% от интервюираните потвърждават, че са променили навиците си по време на парти.

Успешно провеждана в 32 страни, инициативата „Отговорно парти” позволи да бъдат организирани повече от 580 събития, по време на които студентите от мрежата на ESN споделят с колегите си конкретни съвети относно отговорната консумация на алкохол, както и различни полезни техники. С проблема са запознати 367 000 европейски студенти, които вече знаят как да консумират алкохол с мярка.

За втори път тази година Перно Рикар поръча независимо проучване относно поведението на студентите и потреблението им на алкохол. Последното проучване е извършено от изследовател от университета Louvain-la-Neuve, и включва оценка на програмата "Отговорно парти". Заключенията показват положително развитие в практиките на потребление сред младежите. След събирането на данни от над 30 000 студенти, се установява, че две трети (67,5%) от тях не се считат за поемащи голямо количество алкохол за кратко време при нередовна консумация(Binge Drinking). Почти 90% от интервюираните заявяват, че програмата е полезна, а един от всеки двама вярва, че тя помага да се повиши осведомеността.

Александър Рикар, председател и главен изпълнителен директор на Перно Рикар и Кристиан Порта, председател и главен изпълнителен директор на Перно Рикар за Европа, Близкия изток, Африка и Латинска Америка присъстваха на дебат в Брюксел на 24 януари, проведен от Euractiv с представители на Европейската комисия и председателя на ESN - Жоао Пинто, за да подновят партньорството си с ESN. Важното събитие бе под надслов "Интелигентната превенция работи - насърчаване на европейските студенти да приемат отговорния начин на живот".

Разискването позволи да се анализират резултатите от оценката на програмата „Отговорно парти”, както и да се обсъдят политиките и стратегиите за ефективна превенция сред младите.

"Партньорството, което подновяваме с ESN по програмата" Отговорно парти", е от решаващо значение за мен. Първо, то попада в категоричната политика на Перно Рикар в полза на все по-отговорно потребление; и второ, защото студентите в голяма степен са изложени на огромен риск от прекомерна консумация на алкохол. Различните признаци, които предполагат намаляването на злоупотребата с алкохол на европейско ниво, са резултат от ефективни действия подобни на нашата програма, която свързва ангажираните участници в бранша с асоциации и неправителствени организации в подходящи и полезни проекти за превенция", обясни Александър Рикар.

Според последните данни от ESPAD (European School Survey on Alcohol and Other Drugs), който провежда паневропейски анализ на пристрастяващите практики сред младежи под 16 години (96 046 ученици, интервюирани в 35 страни), за четири години консумацията сред подрастващите в повечето държави е намаляла в сравнение с 2011 г. Във Франция например процентът достига 30 на сто.

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 18 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.