Следва

MFW Есен/Зима 2018: Pedro Pedro

MFW Есен/Зима 2018: Carlos Gil

Obsession for fashion!

Runway преди 6 години

За Есен/Зима 2018-та Карлос Джил разглежда концепцията за града, който никога не спи и изкуствените светлини под него, които създават цветови контрасти от различни естества. Приложена в действие, идеята се развива под формата на модерна колекция, ориентирана към космополитната жена, търсеща визия, която е едновременно лесно приложима, но и с характер. Нейният разпознаваем маниер на обличане се адаптира с лекота към различните нужди на денонощието.

Погледнати отблизо, дрехите побират в себе си множество детайли, инспирирани от 70-те и 80-те години на миналия век и по-специално Диско ерата - цикламени плътни чорапогащи, обути със сандали; наметки от кожа с косъм; щедрото ползване на металик цветовете. Използваните тук похвати обаче по никакъв начин не контрастират на изградената от бранда естетика, напротив, те кореспондират напълно - елегантни, но със спортен финиш, така необходим за живота в града.

Цветовата палитра се състои от две основни групи - една от топли тонове и друга от по-мрачни нюанси, съобразени с общия ритъм на колекцията. Откъм стилистична гледна точка, визиите биват подбрани предимно в монохромни или калър блок съчетания, а единственият мотив, който прави поява са райетата. Дизайнерът споделя, че за него именно райетата илюстрират танца на светлините в града и макар на пръв поглед да изглеждат някак строги, те всъщност говорят за движение и свобода...

Погледнете цялата колекция в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.