MFW Есен/Зима 2018: Carlos Gil

MFW Есен/Зима 2018: Carlos Gil

Obsession for fashion!

За Есен/Зима 2018-та Карлос Джил разглежда концепцията за града, който никога не спи и изкуствените светлини под него, които създават цветови контрасти от различни естества. Приложена в действие, идеята се развива под формата на модерна колекция, ориентирана към космополитната жена, търсеща визия, която е едновременно лесно приложима, но и с характер. Нейният разпознаваем маниер на обличане се адаптира с лекота към различните нужди на денонощието.

Погледнати отблизо, дрехите побират в себе си множество детайли, инспирирани от 70-те и 80-те години на миналия век и по-специално Диско ерата - цикламени плътни чорапогащи, обути със сандали; наметки от кожа с косъм; щедрото ползване на металик цветовете. Използваните тук похвати обаче по никакъв начин не контрастират на изградената от бранда естетика, напротив, те кореспондират напълно - елегантни, но със спортен финиш, така необходим за живота в града.

Цветовата палитра се състои от две основни групи - една от топли тонове и друга от по-мрачни нюанси, съобразени с общия ритъм на колекцията. Откъм стилистична гледна точка, визиите биват подбрани предимно в монохромни или калър блок съчетания, а единственият мотив, който прави поява са райетата. Дизайнерът споделя, че за него именно райетата илюстрират танца на светлините в града и макар на пръв поглед да изглеждат някак строги, те всъщност говорят за движение и свобода...

Погледнете цялата колекция в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia