Следва

НДК И ФОНДАЦИЯ „ПРОФ. КРИКОР АЗАРЯН“ ОТБЕЛЯЗВАТ РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ГОЛЕМИЯ РЕЖИСЬОР С АВТОРСКИ СПЕКТАКЪЛ НА ЕДИН ОТ УЧЕНИЦИТЕ МУ

Не ме докосвай“ на Адина Пинтилие, копродуциран от „Агитпроп“, получи „Златната Мечка“ на Берлинале 2018

Филмът е част от Балканския конкурс на София Филм Фест и ще има своята премиера на 14 март в кино „Одеон“

Movies & TV преди 6 години

Берлинале 2018 приключи – на официалната церемония в събота, 24 февруари, бяха раздадени едни от най-желаните и уважавани отличия във фестивалния филмов свят – Мечките. С гордост споделяме с всички киномани у нас, че носителят на „Златна Мечка“ за 2018 година е „Не ме докосвай“ („Touch Me Not“) на режисьорката Адина Пинтилие и ще може да бъде видян през март в програмата на Балканския конкурс на 22-рия София Филм Фест.

„Не ме докосвай“ е копродукция между Румъния, България (Agitprop с подкрепата на ИА „Национален филмов център“), Чехия, Франция и Германия, а неговата режисьорка е гостувала у нас преди години като член на журито в документалния конкурс на 13-ия София Филм Фест.

Сред наградените филми е и „Довлатов“ – творбата на Алексей Герман мл., която е включена в програмата „Киното днес – големите майстори“ на 22-рия София Филм Фест и която получи „Сребърна Мечка“ за изключителен артистичен принос на неговата художничка и дизайнер на костюмите Елена Окопная.

ОЧАКВАЙТЕ още изненади през МАРТ – месецът на КИНОТО в София!

More Movies & TV