MFW Есен/Зима 2018: Calcaterra

MFW Есен/Зима 2018: Calcaterra

Есенно-зимната колекция за 2018-та на...

...Calcaterra се изразява под формата на многопластово съобщение от форми и текстури. Линиите и знаците на красотата се разглеждат през личната визия на дизайнера Даниеле Калкатера, а тя се базира на крехкия баланс между осезаемата структура и неуловимото доказателство.

 Експериментът става възможен благодарение на хармонията между обем и пространство, или иначе казано извънземните конструкции на дрехите, олицетворение на италианското майсторство от най-висок клас. Необикновените комбинации от изключително плътни и тежки материи с ефирни и прозрачни такива, категорично илюстрират казаното по-горе.

 Calcaterra за пореден път демонстрира правилния начин за безболезнено и естетически издържано сливане на дамската с мъжката естетика, както и голотата с почти стерилната строгост. Обемите и използваните материи ловко маневрират измежду стилистичните граници на 40-те та чак до 90-те години на миналия век, от Марлене Дитрих до Лулу де Ла Фалез, за да вземат най-доброто от миналото и да го интерпретират в модерното сега.

Повече италиански шик, в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia