Следва

MFW Есен/Зима 2018: Dolce & Gabbana

MFW Есен/Зима 2018: Cristiano Burani

Идея за новата женственост.

Runway преди 6 години

Кристиано Бурани и едноименният му бранд разглеждат идеята за новата женственост като микс от две коренно различни стилистични направления, а именно спортната естетика и фетишизма. Еротичните обсесии заемат особено важен дял от колекцията, а щом биват съчетани със спортни такива в смел и бихме казали дори нахален маниер, то резултатът е свеж градски mix and match ефект, който всъщност изглежда приложим в реалната среда.

Освен провокативните елементи, изразяващи се предимно под формата на латекс, винил или слогани като Sex Stoned и Erotica, забелязваме интересен и доста преувеличен обем в рамената на връхните дрехи, който, по думи на дизайнера, е вдъхновен от Ръгби спорта.  

Място намират и чисто мъжките в гардероба елементи като вълнени карирани платове, които обаче умело се сливат с блестящия жакард в ярък принт, лурексът, третираният деним и шифонените панделки. Забележителен детайл от колекцията представлява дялът с плетивата - те са изработени от алпака с 3D ефект и изключително издължени ресни, които доста сполучливо имитират визията на кожата с косъм.

Цялата колекция намираме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.