Следва

MFW Есен/Зима 2018: Versace

MFW Есен/Зима 2018: Daizy Shely

Лейди Ди...

Runway преди 6 години

Дейзи Шели и едноименният й бранд отправят поглед за Есен/Зима 2018-та към една от иконите на 90-те години на миналия век, а именно Принцеса Даяна. Със своята сила и харизма, Даяна е можела да носи елементи от всякакво естество и то по великолепен начин, а това обаяние е водещо в колекцията. Драпираните по тялото коктейлни рокли, оставящи рамената на показ и придружени от дълги ръкавици и кристални чоукъри, отново са пряко инспирирани от нея. Темата се тълкува още и в избора на материи - предимно сатен и кадифе, но и още в цветовия подбор - оранжево, розово, синьо.

Наричана още "английската роза", Даяна и по-конкретно мотивът с розата става определящ в новата колекция на Daizy Shely, а самата дизайнерка споделя: "Винаги съм обичала розите. Символ на красотата и живота, те много наподобяват хората: нежни, но и още тъжни и опасни. Непредсказуеми и контрастни, точно като мен."

Колекцията е още и много лична за Дейзи - тя представя референции от детството, по което изпитва голяма носталгия. Стара снимка от 80-те години, изобразяваща нея и баща й в Лас Вегас, се превръща в принт. Тя използва този момент, за да отдаде почит на своя идол и ментор в живота, който истински е обичал хазарта.

Освен розите, друг мотив, който усилено се наблюдава сред дизайните е този на каретата - по суичери, кожи с косъм, плетива и жакардови поли.

Вечерната тематика пък плавно преминава към изящна френска дантела, тюл, както и щедри декорации от щраусови пера и кристали. Палитрата се преориентира към черното и бялото, които красиво се движат както по късите анималистични рокли, така и по спортните бомбъри от кожа с косъм...

Всички великолепни аутфити, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.