Следва

MFW Есен/Зима 2018: Giorgio Armani

My Style: Александра Петканова

Март + сняг + слънце + сияеща Александра Петканова = приятно свежа и много пролетна комбинация!

All fashion преди 6 години

Алекс е невероятно приятна млада жена, която забелязахме още преди време, когато, възхитени от спортната й фигура и свеж дух, я поканихме в поредица гостувания, свързани с ежедневния й тренировъчен режим. 

После й се радвахме в едно риалити, което я направи госпожа, а по-рано тази година цяла София се огря от образа й, широко усмихнат от десетки билбордове в София, защото именно Алекс и нейния чар са рекламните посланици на един топ продукт, който ползваме и ние. 

Срещите с тази красива жена са зареждащи, силни, усмихващи и много приятни в контекста на разговорите за мода, любов, дребни ежедневни навици, трикчета за хубост и сияние и още много в този ред.

Днес почукваме на вратата на Алекс, младият модел ни посреща и следва една история за искреност, новодомство, богат гардероб и още куп неща, в редовете по-долу>>>







V.S.: Много мило, че ни покани у дома, Алекс. Чудесно място, с хубава енергия, при това ти отива много. Как започна денят ти?
А.П.:
Ами, първо закусих с микс от ленено семе, семена от чия, 2 киви и лъжичка мед. Обичам да си забърквам подобни кашички, които хем са здравословни, хем са вкусни!

V.S.: Покажи ни къде първо влизаш, като се прибереш вкъщи, в коя стая?
А.П.:
 Винаги първо влизам в банята, която е до входната врата, за да си измия ръцете, за да не развъждаме микробчета вкъщи, това е важно правило в нашия дом и с Дани го спазваме много стриктно!

V.S.: Хубаво място, как стана, че си направихте гнездото тук?
А.П.:
След като се оженихме, нямаше как да останем да живеем у техните или у нас в Благоевград. Трябваше да се научим да бъдем още по-самостоятелни и независими, затова се преместихме тук, където се учим да бъдем отговорни и да си създаваме навици.



V.S.: Кой имаше повече тежест в решението да е тук, и точно тук - ти или Дани?
А.П.:
Дани взе решението да се установим на това място. Тъй като живеем извън София, отначалото се притеснявах, че ще ни бъде трудно с ангажиментите, защото нашето ежедневие е много динамично. Но с времето започнах да виждам позитивите на това място, ние буквално живеем в гората, много е спокойно, няма излишен шум от минаващи автомобили, трамваи, развеселени компании.

V.S.: Имате "страшен" звяр за домашен любимец, дай жокер относно историята на сближаването ви (визираме котарака - хе-хе).
А.П.:
О, това е Черньо, той е част от котешката армия, която окупира двора на къщата и ме пази, когато Дани го няма. Храним ги редовно и те се чувстват като у дома си, дори повече от мен самата. Даже вчера бях оставила прозореца, за да се проветрява и Черньо най-спокойно си беше влязъл и се беше настанил на дивана като в сарай.





V.S.: Кой най-много слуша в дядовата ви ръкавичка?
А.П.:
Комуникацията ми с Даниел винаги е била много добра, именно това е едно от нещата, които най-много харесвам в него. Когато възникне някакъв казус – обсъждаме, анализираме, всеки излага своите аргументи и накрая правим заключение. Два монолога не правят диалог и това е ключът към здравите взаимоотношения между двама души.


("Минимизиран вариант на Черньо, който Дани си купи сам, без мое знание, защото първият път, когато го видяхме, аз не му дадох да си го вземе.")





V.S.: Кой на кого помага повече в дуета ви?
А.П.:
Тъй като и двамата работим поравно, сме разпределили и домакинската работа поравно. Например аз готвя, а той мие чиниите след това, друг път той пуска пералня, а пък аз сгъвам дрехите. Помагаме си както в битовите ситуации, така и в сериозни решения, свързани с бизнес и работа. Той ме учи как да казвам „НЕ“, а пък аз него – да бъде по-организиран.

("Четка за миене на съдове - щастлива е когато си почива, тъжна - когато трябва да работи.")

V.S.: А на теб кой ти помага да си толкова красива?
А.П.:
О, благодаря, че ме мислите за красива. Това не е нещо, към което се стремя на всяка цена, за мен е важно да имам свобода да правя нещата, които харесвам и обичам, и това си проличава и във външния ми вид. Една жена е красива, когато излъчва спокойствие.

V.S.: Много ти отиват ярки, наситени цветове, откъде тази страст към цвета?
А.П.:
Любимият ми цвят е оранжевото, всеки път, като видя нещо оранжево и се усмихвам, винаги буди хубави емоции у мен и ми напомня за лято, слънце и портокали.





V.S.: Днес определено ни интересува темата за стила, за гардероба, за нюансите в тази голяма и любима тема. Най-важните стълбове в твоя гардероб? На какво се опира неговата полезност, характер, сила и отличителност?
А.П.:
Харесвам нестандартни дрехи и аксесоари, такива, че да се чудиш как му е хрумнало на някой да го измисли точно такова. Например колие от кожа, кабели, прежда; чанта с грамофонни плочи; несиметрични кройки и т.н. С такъв тип аксесоари и дрехи обаче трябва да се внимава много, защото много лесно може да „предобриш“ и да изглеждаш комично, затова другата част от гардероба ми е пълна със семпли и изчистени тениски, сака и панталони и да мога спокойно да комбинирам по нещо и от двете крайности.



V.S.: Какво последно влезе в него, от тези, много чаканите и много мечтаните придобивки?
А.П.:
Последно чаках една шапка baker’s boy или моряшки, както им казват в България. Шапките са ми голяма слабост по принцип, имам доста и си ги нося с голямо удоволствие всеки път.

V.S.: Колко тениски имаш? А колко чифта джинси? Рокли?
А.П.:
Хм... интересен въпрос! Никога не съм ги броила, но със сигурност тениските и роклите са повече от джинсите, защото заради зашеметяващият ми ръст от 184 см ми е адски трудно да си намеря дълъг панталон/дънки, които да не ми стоят като 7/8 размер!




("Това са домашни пантофки, купих си ги от Венеция от един специален завод, в който изработват обувки, чиято подметка е направена от гума на велосипед.")

V.S.: Най-любимите три неща, които се крият в пазвите му /на гардероба/?
А.П.:
Маратонки, рокля с детски рисунки и шапка с козирка.


("Една от любимите ми рокли, на която имам автографи от участниците в Биг Брадър")


("Тази рокля ми е подарък от кумата ми - Джулиана Гани".)

V.S.: А най-компромисните, но които не ти дава сърце да преместиш в нечие друго битие?
А.П.:
Жълти велурени мокасини, бяло ленено сако и очила „бъбрек“.

V.S.: Има ли съпружеска битка за пространство при вас - ти или съпругът ти да има повече място за дрехи, аксесоари, лични вещи?
А.П.:
Превзела съм цели два гардероба с мои неща (от които никога няма какво да облека ха-ха), а Дани има точно 3 рафта с дрехи (но не се оплаква).


("Обожавам банските на Paramidonna, защото имат голяма гама от цветове и качеството на материалите, с които работят, са най-доброто, което има на пазара в момента".)

V.S.: Кой е по-суетен от двамата?
А.П.:
Аз съм по-суетна от двама ни, определено! Но е нормално, нали?! … жена съм! Хи-хи. За Дани пък външният вид няма абсолютно никакво значение, той може да излезе с чорап на главата и изобщо няма да му пука, това само би смутило околните – но не и него!


("Освен за визията си, за мен е много важно да се грижа и за кожата си. Тук залагам на Douglas & beauty zone, защото предлагат цялостна грижа за тялото и всичките ми любими марки са на едно място!")

V.S.: За да изглеждат нещата добре, са нужни много и непрестанни грижи - кой се грижи за дрехите ви?
А.П.:
Така е…. да ви се похваля, отскоро сме горди собственици на нова пералня, защото още не сме обзавели дома си напълно и все още ни липсват някои уреди. Но откакто я купихме, направо се преродихме.


V.S.: Как, с какво, колко, някоя лична тайна, която да припознаем?
А.П.:
Още преди да си купим пералнята, ползвам все един и същ препарат за пране – Perwoll. Свикнала съм си с него и съм много доволна, има приятен и лек аромат.

V.S.: Имаш ли много неща от деликатни материи, особено такива, които са последен вик в модата - с примеси, модерни изкуствени влакна, найлон, трикотаж? Ние сме страшни фенове, но признаваме, че моментът с поддръжката е деликатен.
А.П.:
Разбира се, че имам подобни "красавици" в дрешника си, неизбежно е някак, а и модната индустрия ни залива с подобни дизайни и материи. А аз като всяка модерна жена имам огромното желание да си купувам всичко, което е в тенденциите. Например, тази флорална рокля е от синтетични материи, но пък е толкова симпатична и усмихваща, че нямаше как да не си я подаря.

V.S.: Ти как ги поддържаш в оптимална форма?
А.П.:
Малката ми тайна е тюркоазена на цвят и има безбожно свежо ухание, с парфюмни елементи, които "прегръща" дрехите и остава по тях с часове. Perwoll Care&Refresh е перфектният помощник за това обитателите на гардероба ми да са в наистина оптимална форма и винаги да успяват да допълнят перфектната ми визия и усмивка.

V.S.: На ръка ли переш фините и "чупливи" неща?
А.П.: 
Имам доста ръчно рисувани якета и блузи и въпреки че казват, че няма проблем да се перат на ниски градуси в пералня, предпочитам да си ги пера на ръка. Също и копринените потници и ризи.

V.S.: Кое е определящото за теб при избора на перилен или омекотяващ продукт?
А.П.:
Ароматът, защото винаги преди да купя определен продукт го помирисвам. Търся свежо ухание и усещане за истинска чистота.

V.S.: Разкажи ни с какво беше облечена вчера, онзи ден и по-онзи ден, като те гледаме днес, много искаме да "провидим" и в миналото, толкова свежест и настроение носи начинът ти на обличане?
А.П.:
Онзи ден бях с изцяло спортна визия от Adidas Original, по повод връчването на Hip Hop наградите. Бях решила,че ще експериментирам и с прическата си, затова възложих мисия на фризьора ми – афро къдрици! Получи се супер, много се харесах, изглеждах като друг човек, даже повечето познати хора на събитието ме подминаха, защото не ме познаха! Вчера бях супер цветна със светло син панталон с дантела и блуза в същия цвят от Twinset, а за да ме пази от студеното време, комбинирах аутфита с жълто палто и се получи много свежо, напук на мрачното време.





V.S.: Трите правила на добрия гардероб?
А.П.:
Първото правило при мен е да държа колкото се може повече дрехи на закачалки, защото така ги виждам по-добре и ми помага при комбинациите. Второ: Правилото на 6-те месеца – ако не съм носила дадена дреха (изключваме сезонните) през последните 6 месеца, то най-вероятно няма да я облека и през следващите 6 месеца, затова ги махам от гардероба си, като най-често ги подарявам на малката ми братовчедка, която винаги много се радва. И последното правило е да подреждам дрехите си според сезоните, за да се ориентирам по-лесно при определено време към кой шкаф да съсредоточа вниманието си.

V.S.: С коя дреха си най-красива в очите на Любимия?
А.П.:
Дани ме харесва най-много, когато съм с дрехи по тялото.

V.S.: А той в твоите?
А.П.:
Дънки и небрежен T-shirt.


("Нежна и ефирна - много харесвам тази рокля.")

V.S.: Имат ли достатъчно общо начинът на обличане и стилът с любовта и емоциите?
А.П.:
И при двете не трябва да мислиш прекалено много, а да действаш инстинктивно и първосигнално.

V.S.: Как изглежда един много красив и много "влюбен" дамски тоалет в твоите очи?
А.П.:
Задължително трябва да присъства някакъв топъл цвят - розово, червено, khaki… също така трябва да има и блясък – обеци, красива тиара, нежно колие.

V.S.: Едно хубаво пожелателно изречение от теб за Честита пролет, с което да поздравим себе си и читателите си?
А.П.:
Не хабете нерви за излишни неща, животът е прекалено хубав, за да пропиляваме времето му в негативни мисли. Създавайте, отпуснете се и се наслаждавайте на всичко, което ви заобикаля.


 


Новият Perwoll е перфектната грижа за "изискващите" модни елементи. Със специалната си Deo-tech Perwoll Care & Refresh надеждно неутрализира миризмите и в същото време се грижи за синтетичните материали, осигурявайки им до 24 часа свежест и по-дълъг живот.

От новата ви ултра тренди флорална и много цветна пола до червения тишърт по последен писък на модните правила - новият любимец Perwoll Care & Refresh гарантира, че можете да следите фешън тенденциите, без да се притеснявате от дискомфорт.


 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 8 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.